Belsőtér világítás kialakítása?
Helló!
200-es Mazda 6-ba szeretnék lábtér világításokat kialakítani elöl-hátul egyaránt. Nem szeretném nagyon bonyolítani a dolgot, csak egyszerűen pár leddel megvilágítani ezeket a területeket.
Eléggé kezdő vagyok ebben a témába, de szeretném én magam megcsinálni mert abból tanul az ember :)
A kérdésem az, hogy mennyi és milyen típusú ledeket kell vennem illetve hogyan is kell ezeket bekötni?
előre is köszönöm a válaszokat!
Először is tudni kellene hogy milyen fényt akarsz. Vannak normál LED-ek, ezeknek kicsi a fényereje, aztán vannak a nagy fényerejű LED-ek, ezeknek már egész jó fénye van, és nem is annyira drágák, szerintem ez kéne neked(van SMD kivitelű is pl 15 lumenes, de biztos van nagyobb fényű is)
Aztán vannak a teljesítmény LED-ek. Ezekből vannak olyan fényerejűek is amiknél az autó fényszórója eltörpül.
Aztán ha kiválasztottad a neked tetsző LED-et akkor a paranéterei alapján(nyitófeszültség, maximum áramerősség) csinálsz vagy veszel hozzá egy LED meghajtót. Ilyen kapcsolásokat elég sokat találsz a neten.
Aztán ennek kell egy táp, és nem árt egy biztosíték sem. Igényes megoldás az ha a biztosítéktáblán egy üres helyre kötöd be és oda teszel biztosítékot. Aztán vagy kapcsolóra kötöd, vagy a tompított fényszórót csapolod meg, műszerfal világítást... Ezt ki kell találni hogy hova célszerű.
Én pl anyám kocsijába a fényszóró magasság állítótól vettem le tápot, az a helyzetjelzővel együtt kapcsol(persze én nem karácsonyfát csináltam, hangjelzéshez kelletett ami nyitott ajtónál jelzi ha fel van kapcsolva a világítás)
Üdv!
Használj LED szalagot, vagy modult. 12V az üzemi feszültségük és csak egy kapcsolón keresztül kell megtáplálni őket.
Üdv!
Köszönöm a válaszokat!
D.O.81 - azt hogy érted, hogy egy kapcsolón keresztül kell megtáplálni őket?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!