Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy lehet leghatásosabban...

Hogy lehet leghatásosabban vízkőteleníteni egy autó fűtőrendszerét (fűtőradiátor)?

Figyelt kérdés
Elég gyengén fűt az autó nagy hidegben, termosztát jó, vízhőfok jó, már csak ez az egy marad, amit meg lehet próbálni, hogy javuljon a fűtése.
2009. nov. 10. 21:29
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Én annak idején közönséges, 20%-os háztartási ecet bevetésével oldottam meg a dolgot: egy tiszta vödörben felhígítottam 5%-osra (elbírja a 20%-ost is, de nem kell kísérteni a sorsot) vízzel, aztán feltöltöttem vele a hűtőrendszert és hagytam járni a motort. Miután leengedtem, csudát láttam... Utána pedig jött a vizes mosás, egészen addig, amíg a leeresztőn elfogadható színű lé jött ki.

Bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ekkor még csak hittem, hogy tiszta a hűtőrendszer, azonban ez után jött a hűtő leszerelése és slaggal történő kimosása, ami újabb tekintélyes mennyiségű koszt szabadított fel (csak nem tudom, erre van-e lehetőséged).

2009. nov. 10. 21:39
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi az ötletet! Kipróbáljuk!
2009. nov. 11. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!