Beragadhatott ettől a dugattyúm?
Figyelt kérdés
2 ütemű, 50 cm3-es enduróm-on henger fúrás volt, így a szerelő azt tanácsolta h. 40-50-el menjek. 130. km-nél azonban kihúztam 60ig, majd behúztam a kuplungot, és odahúztam a gáznak. Ezután egyszerűen leállt a motor, majd bekellett tolnom. Most valahogy a hangja nem ugyan az, és 4edikben nem húzat annyira. Most akkor beragadt a dugattyúm?2013. okt. 13. 18:20
1/7 anonim válasza:
Ha besült volna akkor meg se mozditanád...
2/7 A kérdező kommentje:
köszi :) Akkor mi lehet a baja?
2013. okt. 13. 18:51
3/7 anonim válasza:
Lehet, hogy egy gyűrű összeégett a dugattyúval. Egyszer olcsó MOL-os 2T olajat öntöttem a hondámhoz, másnap megállt a motor a gyűrűk összeolvadtak, de attól még mozgott a dugattyú.
4/7 anonim válasza:
szét kell szedni. meg nem ragadt szerintem
5/7 A kérdező kommentje:
És ha összeégett a gyűrű, akkor mit kell tenni?
2013. okt. 13. 21:37
6/7 anonim válasza:
Ha a hengerfal nem sérült, akkor csak egy új dugattyú+gyűrűk, ha a hengerfalat megsértette akkor azt javítani kell.
7/7 anonim válasza:
Megragadást ne vegyétek teljesen szószerint. Tulmelegszik valamiért megragad a dugó, de sok esetben meghül ,utána indul ,csak már olyan mint előtte, mint a jelen példa is mutatja. Itt is ez történt, mi lett vele azt csak a henger levétele után derül ki. Sok esetben a dugattyúgyűrűhoronyba beleszorul a gyűrű ezért elveszik a kompresszió, elgyengül, mint jelenleg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!