Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Felhevült hűtővíz, fehér...

Felhevült hűtővíz, fehér füst, szúrós szag. Mi lehet a baj?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma délután hazafelé jöttem, amikor 1,5 km-re az otthonomtól felvillant a hűtőfolyadék túlhevülésére figyelmeztető lampion.

Nagyon alacsony fordulaton hazavergődtem, majd amikor egy kissé lehűlt a motor, alapjáratnál fagyállóval töltöttem le a rendszert.

Most este (tehát már hideg motorral) elvittem az autót ('91 Clio 1.2) egy körre, és amikor álltam be a garázsba, meglepődve tapasztaltam a felszálló füst mennyiségét, és szúrós szagát.

Mi okozhatta a füstöt? Illetve milyen problémám lehet?

2013. okt. 8. 19:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A szörcsögésnek utána kellett volna járni akkor, nem most írogatni a szomorúfejeket...
2013. okt. 8. 20:07
 12/15 anonim ***** válasza:
a fehér füst az nem füst hanem gőz, eszi a vizet a motor, jobb esetben csak a hengerfej tömítés égett ki mikor megfőzted, rosszabb esetben elrepedt vagy deformálódott a hengerfej, az már ciki...
2013. okt. 8. 20:08
 13/15 anonim ***** válasza:

"Nme tudom hogy nő vagy vagy férfi,.."

Miért? Egy nőnek németül magyarázod el, egy férfinak meg angolul? De egy pa... vagy!!!!

Figyi.

Függetlenül attól, hogy nő vagy vagy férfi, cigány vagy néger, vagy fehér, zsidó vagy buddhista, a hiba már meg van.

A hengerfej tömítés tuti hogy átégett, de ez a kisebbik gond.

Azon kívül lehet repedés, és deformáció is.

Na, itt már több lesz a kiadás.

Mindenféle képen beszélj szerelővel, valahogy juttasd el hozzá a kocsit, mert ilyen állapotban úgysem használhatod, és gondolom szeretnél még menni vele.

2013. okt. 8. 21:13
 14/15 anonim ***** válasza:
legrosszabb esetben veszel bontottan egy motort bele, 50 alatt megvan szereléssel ha szerencséd van
2013. okt. 8. 22:10
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha a fütes is szaroskodott biztosan hengerfej. Ha a termosztát szarik be, akkor fütés van, söt akkor érdemes ráadni a fütést hogy kibirja hazáig. Hengerfejesnél égésgázok kerülnek a viztérbe emiatt levegössé teszi azt,plusz fujja kifelé a hütöfolyadékot.Egy pici segitség lehet talán ebben az esetben hazáig ,vedd le ovatosan a hütösapkát, nyomásmentesitsd a rendszert.
2013. okt. 10. 10:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!