Felhevült hűtővíz, fehér füst, szúrós szag. Mi lehet a baj?
Sziasztok!
Ma délután hazafelé jöttem, amikor 1,5 km-re az otthonomtól felvillant a hűtőfolyadék túlhevülésére figyelmeztető lampion.
Nagyon alacsony fordulaton hazavergődtem, majd amikor egy kissé lehűlt a motor, alapjáratnál fagyállóval töltöttem le a rendszert.
Most este (tehát már hideg motorral) elvittem az autót ('91 Clio 1.2) egy körre, és amikor álltam be a garázsba, meglepődve tapasztaltam a felszálló füst mennyiségét, és szúrós szagát.
Mi okozhatta a füstöt? Illetve milyen problémám lehet?
Ezek szerint nem bírta ki. Gratulálok :D
Ha jól sejtem a túlhevülés miatt eldeformálódott a blokk, ezért a hengerfejnél rossz lett a tömítés, a hűtővíz furatai sem passzolnak össze így a hűtőfolyadék félig a hengerekbe, félig a külvilágba kerül. Eközben persze el is fogy, elszennyezi az olajat.
Ha megálltál volna, akkor lehet elég lett volna egy tömítést vagy egy gumicsövet kicserélni a hűtőrendszerben.
Most már szerintem többe kerül megjavíttatni, mint amennyit az autó ér.
azért még ne temesd a kocsit,
ahogy az előző írta ez is megtörténhetett, de közel sem biztos, hogy ez a baj.
Lehet megúszod egy vízpumpa, meg pár tömítés cseréjével, de keress fel egy autószerelőt, aki nem látatlanban mond róla valamit
Igen kibírta,mert hazavitt az autód, Nme tudom hogy nő vagy vagy férfi,így nem folyok bele nagyon szakmai témába,a fehér füst az hűtőfolyadék ami ami a motorod égésterébe jut,álltában autoglikol,ami egy glicerin vegyület,discok ba füst gépekbe öntik aromával szép fehér füstje van,minél vízsebb az oldat annál hamarabb elillan.
Az autódnak az égésterét felülről a hengerfej zárja le,amiben a szelepek vezérműtengelyek stb helyezkedik el. Itt van egy úgynevezett hengerfej tömítés. Na az neked átégett. Annyit elárulok,mint autószerelő,nem lesz túl ólcsó mulatság.100-ropi alatt de 50 felett van ha jóra akarod. Először is kell hozzá egy autószerelő,aki ezt lebontja neked,egy gépműhelyes aki a hengerfejedet átnézi fölsíkolja,mert ilyenkor az megszokott vetemedni. Ha már le van bontva a szelepeket sem árt becsiszolni. Ja és megkeresni hogy a hűtővized miért forrt föl,jó-e a vízpumpád,hűtőrendszerben a hőkapcsolód,esetleg hűtőventilátorod. Jó tanács,hogy ne járasd így,és keress egy megbízható szerelőt. Ha nincs ilyen ismerősöd,akkor kereshetsz engem is.
Valami már régóta szürcsögött, meg fűtés sem volt az autóban.
Köszi a válaszokat.
én nem keresném az itt válaszoló "mestert"
Azért már durva, hogy ilyen durván riogatjátok, amikor közel sem biztos, hogy ennyire komoly a baj.
Én is mentem úgy kocsival, hogy felforrt a víz, és csak termosztát csere kellett.
Persze az egy lada volt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!