Ha én vezettem más kocsiját, és lefotózott a traffipax, akkor kinek illik fizetni?
Kinek illik???
Ne haragudj, de ha a haver azt mondja ugorj a kútba, beleugrasz? (Tudom uncsi, mert a faterod is ezt kámtálja, de gondolkodj el...)
Te voltál a vezető, és még akkor is ha vagánykodni akartál a cimbi sugallatára, te vagy a felelős! Nem az ő döntése volt, hogy tövig nyomja a gázt, hanem a tiéd!
*jav: kámtálja= kántálja
No persze nem elvállalni lehet, hanem a barátod tud mentességet kérni arra hivatkozva, hogy te vezetted az autót. De ha nem kér mentességet, akkor is kifizetheted neki a bírságot!
Kérjetek részletfizetést, mert sok lesz!
:D
Mentesülés iratminta:
Részletfizetési kérelem:
Kinek illik? Neked, mert Te vezetted a kocsit. Kinek kell? A haverodnak, mert övé az autó, és kölcsönadta neked, tehát ő a felelős. Ha csak azt nem mondja, hogy eltulajdonítottad tőle a járművet a vezetés idejére, akkor viszont örülhetsz, ha megúszod letöltendő nélkül. Mert kölcsönadási szerződést tuti nem írtatok :)
Szóval jelenleg jogilag a haverod a hibás, erkölcsileg azonban mindkettőtöket terhel a felelősség. Én a helyedben megbeszélném vele, hogy mivel mindketten hunyók vagytok, fizessétek felesben a bírságot.
Ez a tanulópénz arra, hogy közúton nem versenyzünk. Ha tolnak lefelé, el kell engedni a pityába, hadd menjen egyedül a barom; ha erre nincs lehetőség, akkor várjon szépen a sorára. Az se zavarjon ha villog meg dudál, attól csak jobban fogy az üzemanyaga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!