Létezik, hogy különböző kutak üzemanyagai között ekkora különbség lenne?
Dízel autóm van. Általában mindig ugyan annál a "kagylós" kútnál tankolok. Legutóbb viszont, mivel volt egy kedvezményre jogosító kuponom, a Molnál tankoltam tele az autómat.
A tankolás óta az eddigi átlagfogyasztásom (6l/100km) jó 1-1,5 literrel megugrott.
Hasonlót már tapasztaltam korábban is ha ennél a kútnál tankoltam. Létezik, hogy a Molnál rosszabb minőségű gázolajat adnak és attól nő a fogyasztásom ha itt tankolok? Mert úgy tudom, hogy az alap üzemanyag ugyan az mindenhol, csak az adalékokban különbözik. Az adalékok okozhatnak ekkora különbséget?
Szia kérdező!
Nekem is dízel autóm van (1.5 DCi Renault Thalia). A legjobb üzemanyag (nem sznobságból, hanem egy autószerelővel beszélgetve) az OMV Maxx Motion premium diesel, mert a labancok olyan adalékokat is raknak bele, ami megnöveli a (hivatalosan nem így hívják, de ez az ismert neve) fúvókák élettartamát, elvileg nem kopnak olyan hamar el, mint a máshol kapható gázolajok esetében. Nem tudom, mert még csak idén év elejétől használjuk ezt a kocsit és a legelejétől kezdve ezt tankoljuk bele. 4,7 és 5,2 liter körül fogyaszt 100 km-en...
Szia előző válaszoló!
Az enyém 1.7 CDTI Opel Astra. A Shell alap FuelSave-vel is elégedett vagyok. A Maxx Motion is biztos jó. De én 120 liter körül eltankolok egy hónapban, így nem mindegy hogy 417.9-ért veszem literjét, vagy 450 felett.
A 6 literes fogyasztás is szerintem elég elfogadható, úgy hogy 90%-ban autópályán használom a kocsit 130-140-es tempóval.
Igen!
Mindenkeppen.
SHELL szerintem a legjobb minosegu.
Nem az arat nezem sosem hanem a minoseget.
Valaki ezt valaki azt mondja.
Nekem mercibe ez a jo.
Van egy baratom aki fiat puntoval kozlekedik es csak molba jar.
Csak benzinrol beszelek persze.
Na, csak nem hagyott nyugodni ez a MaxxMotion. Kipróbáltam és tényleg! Még a Shelleshez képest is bő fél literrel tovább csökkent a fogyasztásom.
Már hónapok óta csak ezt tankolom. Hiába drágább, mivel kevesebb fogy belőle, árban ugyan ott vagyok. Ha meg tényleg van valami az injektor tisztító meg ilyen-olyan adalékokban, az akkor csak plusz és ingyen van. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!