Egy régi autóból hogy kell kiszedni az akkumulátort?
Figyelt kérdés
Egy 89-es Tipo-ról van szó. Jelenleg nincs férfi a háznál, nekem viszont ki kell vennem az akksit. Valaki le tudná írni a lépéseket, vagy ezt így látatlanban nem lehet?2013. szept. 28. 18:55
1/3 anonim válasza:
Felnyitod a motorháztetőt, leszeded az akkusarukat, először a negatívot, majd a pozitívat. A két saru még csak véletlenül se érjen össze, úgy helyezd el utána. 8-as vagy 10-es csillagvillás kulcs kell hozzá. Ezt követően ki tudod emelni elméletileg. Egyes autótípusokban lefogatták magát az akksit egy lemezdarabbal, hogy ne mozogjon. Tipo-ban nem tudom, van-e ilyen, ha van, akkor plusz 1 csavart még ki kell szedni, ami ezt a lefogató lemezt tartja.
2/3 anonim válasza:
Leveszed a két sarut az akksiról(pozitív, negatív) és kiemeled az akkumlátort, arra figyelj hogy ne döntsd meg nagyon. Meg az akksinak a két pólusát se kösd össze, nem tesz jót neki.
szerintem egy 89-es autóba még nem bonyolítottak, két saru aztán jónapot, de a tipót nem ismerem.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2013. szept. 28. 21:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!