Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit csináljak amikor a kocsi...

Mit csináljak amikor a kocsi nem akarja "bevenni" a rükvercet?

Figyelt kérdés

nemsokára vizsgázom KRESZ-ből és a tolatás nem igazán az erősségem félek is hogy majd nem csinálom meg gyakorlópályán a parkolásokat :/ azért szerintetek megbuktathatnak ha nem sikerül egyből betenni a rükvercet?? most ezen gondolkodom hogy miért sikerül olyan nehezen betenni?? hiába "kuplungolok" újra :( a múltkor vagy 10-szer megpróbáltam és nem sikerült be tennem már kiakartam szállni a kocsiból mérgembe segíítsetek kééérlek

20L

2013. szept. 27. 21:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha alapnak vesszük, hogy a kocsival minden rendben, akkor a kulcs a nyugalom lehet. Nyomd be teljesen tövig a kuplungot és utána határozottan tedd a váltókart a rükverc állásba. Ha így sem akarja bevenni akkor inkább lehet gond a kocsival.
2013. szept. 27. 21:58
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi megpróbálom majd nyugodtabban mert lehet az is a gond h rágörcsölök mikor elsőre nem sikerül. Még az oktató is mondta hogy nehezen veszi be a rükvercet kuplungoljak többször. Remélem vizsgán sikerülni fog :/
2013. szept. 27. 22:05
 3/11 anonim ***** válasza:
Álló helyzetben kuplungolj ki, rakd be 3-asba, majd onnan rükibe. Úgy fogja venni a rükvercet, mint az álom.
2013. szept. 27. 22:06
 4/11 A kérdező kommentje:
ebbe a kocsiba úgy kell tenni mint az 1-est csak b kell nyomni a sebesség rakót akkor 3-masból h tegyem át rükvercbe??
2013. szept. 27. 22:34
 5/11 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
Az egyes fokozat is megteszi. Rakd be, és egy hangyaf.asznyit engedd rá a kuplungot. És onnan hátramenetbe. De közben nyomd a féket, hogy a kocsi ne mozduljon meg.
2013. szept. 27. 22:39
 6/11 anonim ***** válasza:

" Még az oktató is mondta hogy nehezen veszi be a rükvercet kuplungoljak többször."

na hamár az oktató is mondta, hogy sz*r a kocsi akkor nem kell izgulni , de am szerintem ne csináld azt amit az utolsó mondott ,jó lehet működik én nem mondom, hogy rossz ötlet + tanács csak az a baj ,hogy te ott elkezdesz 1 est rakni + felemeled a kuplungot azt észre fogja venni és tuti rád fog szólni , hogy az az 1-es és nem hátramenet és ezért lehet ,hogy azt fogja mondani akkor ennyi volt a vizsga

inkább mond meg az oktatónak ,hogy ha ilyen van és ezért buktatnak szóljon a csávónak ,hogy ez nem a te hibád kocsi a sz*r

2013. szept. 27. 23:13
 7/11 Agytörzsi Prof. ***** válasza:
Utolsó, igazad lehet. Én némi tapasztalatból mondom ezt, való igaz, a vizsgán nem biztos, hogy díjazzák.
2013. szept. 27. 23:17
 8/11 anonim ***** válasza:
csak nyugi, volt a forgalmi vizsgámon, hogy elsőre nem tudtam rükvercbe tenni, akkor azt mondtam magamnak, hogy nyugi, nem vérre megy, másodjára sem vette be, na akkor mondom magamnak semmi pánik, csak olyan, mintha az oktatóval vezetnék szimpla nap, akkor harmadjráa csak megtaláltam
2013. szept. 28. 06:41
 9/11 anonim ***** válasza:
Azért nem olyan könnyű a rükverc, mert nem szinkronizált. Egyrészt nyomd ki tökig a kuplungot. Másrészt pedig bevett szokás ,hogy akkor ha nem veszi be, akkor berakod picit egyesbe, majd onnan rükvercbe. Ha így sem megy, akkor a kocsi hibája. Jaaa és határozottan!
2013. szept. 28. 07:47
 10/11 anonim ***** válasza:

Ahogy írták nincs szinkronizálva a hátramenet, a megoldás egyszerű, ha megállsz tolatás előtt teljesen mind1 milyen sebességben voltál a következőt teheted:lenyomod a kuplungot kiveszed sebességből tehát üresben(győződj meg róla hogy üresben van) aztán így ahogy van üresbe tett váltóval felengeded teljesen a kuplungot, majd lenyomod megint teljesen és tedd hátramenetbe(rükcerc), be kell, hogy vegye, és a féket közben nyomjad mert ha gurul akár 1 kicsit is valamerre az autó nem biztos, hogy beveszi.

Sok típussal találkoztam ami csak ezzel a módszerrel hajlandó kapcsolni a rükvercet.

2013. szept. 28. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!