Mit csináljak amikor a kocsi nem akarja "bevenni" a rükvercet?
nemsokára vizsgázom KRESZ-ből és a tolatás nem igazán az erősségem félek is hogy majd nem csinálom meg gyakorlópályán a parkolásokat :/ azért szerintetek megbuktathatnak ha nem sikerül egyből betenni a rükvercet?? most ezen gondolkodom hogy miért sikerül olyan nehezen betenni?? hiába "kuplungolok" újra :( a múltkor vagy 10-szer megpróbáltam és nem sikerült be tennem már kiakartam szállni a kocsiból mérgembe segíítsetek kééérlek
20L
" Még az oktató is mondta hogy nehezen veszi be a rükvercet kuplungoljak többször."
na hamár az oktató is mondta, hogy sz*r a kocsi akkor nem kell izgulni , de am szerintem ne csináld azt amit az utolsó mondott ,jó lehet működik én nem mondom, hogy rossz ötlet + tanács csak az a baj ,hogy te ott elkezdesz 1 est rakni + felemeled a kuplungot azt észre fogja venni és tuti rád fog szólni , hogy az az 1-es és nem hátramenet és ezért lehet ,hogy azt fogja mondani akkor ennyi volt a vizsga
inkább mond meg az oktatónak ,hogy ha ilyen van és ezért buktatnak szóljon a csávónak ,hogy ez nem a te hibád kocsi a sz*r
Ahogy írták nincs szinkronizálva a hátramenet, a megoldás egyszerű, ha megállsz tolatás előtt teljesen mind1 milyen sebességben voltál a következőt teheted:lenyomod a kuplungot kiveszed sebességből tehát üresben(győződj meg róla hogy üresben van) aztán így ahogy van üresbe tett váltóval felengeded teljesen a kuplungot, majd lenyomod megint teljesen és tedd hátramenetbe(rükcerc), be kell, hogy vegye, és a féket közben nyomjad mert ha gurul akár 1 kicsit is valamerre az autó nem biztos, hogy beveszi.
Sok típussal találkoztam ami csak ezzel a módszerrel hajlandó kapcsolni a rükvercet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!