Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy van az, hogy Németországb...

Főzős Laci kérdése:

Hogy van az, hogy Németországban minden használt autót pontos futott kilométer adattal hirdetnek meg;miközben nálunk sok autónak ki sem írják a futott kilométerét?

Figyelt kérdés
2013. szept. 26. 15:19
 1/10 anonim ***** válasza:
41%
Mert a sok idióta magyar az alapján vesz autót, hogy hol áll a számláló. Ha 200 környékén, akkor meg se nézi a hirdetést, pedig lehet, hogy szebb állapotban van, mint egy 50 ezret futott, bár visszatekert szar. Ez a logikus gondolkodás hiánya.
2013. szept. 26. 15:20
 2/10 anonim ***** válasza:
83%
Magyarországon a legtöbb használtautóban 47000, 97000 vagy 147000km van. Plusz természetesen minden használtautót idős orvos használt n+1. autónak, és garázsban állt, csak vasárnap a templomba mentek vele.
2013. szept. 26. 15:28
 3/10 anonim ***** válasza:
87%
Nekem az tetszett pár éve, mikor a környéken bementem a használtautó kereskedésbe, ahol is meg láttam a szomszédom volt autóját. Az eladónak mondtam, hogy megnézném. Beszálltam és vagy 15 Wunderbaum felakasztva a műszerfalra. Leírást olvasgattam nyitott ajtó mellett, a lényeg ami szemet szúrt :NEM DOHÁNYZÓ! Ja csak nem egyszer ültem már én abban az autóban még korábban, és tudom, hogy cigizett benne a tulaj, télen-nyáron. De utána már értettem miért volt az a sok illatosító benne! :))
2013. szept. 26. 15:55
 4/10 anonim ***** válasza:
50%

Mert ha kiírják a valós futást, akkor eladhatatlan ezért inkább nem írják ki vagy visszatekerik.

Nemrég emlegettem haveromékat egy BMWs kérdésnél. Nekik átlag évi 17 000km szalad bele a WagonR+-ba, javarészt helyben egy vidéki kisvárosban. Becsúszik egy két pesti út meg két nyaralás és 10 évesen van 180 000km a kocsiban. Ha így meghirdetnék, akkor a kutyának nem kellene, mert fúúú rengeteget ment a kocsi, biztos széthajtották. Holott a buta vevő is ennyit ment az előző kocsijával meg ezzel is ennyit menne, de ha az előző gazdinál szaladt bele ennyi, akkor az már bontószökevény. Persze, ha visszatekernék 110k km-re és valaki elmenne megnézni, húú vidéki 3 gyerekes család, csak helyben használták, tuti vétel.. Pedig ugyanaz az autó :D

Mutatok egy jó példát, ezt is emlegettem már egy kérdésnél. Itt van kettő Mondeo, az egyikben valós 472 000 van, a másik órája 172 000-ret mutat. Találós kérdés, melyik van visszatekerve?

[link]

[link]

2013. szept. 26. 16:27
 5/10 anonim ***** válasza:
62%
Az a poén az egészben, hogy itthon nem veszi meg a 200e+ kilométeres autót, ez után kimegy a germánokhoz & onnan meg elhozza a 400e kilométereset :-)
2013. szept. 26. 16:48
 6/10 anonim ***** válasza:

Azé' veszik meg a magyar helyett a németet MeRt a német eladás előtt kívülről szépen lemossa és levaxolja az autót , teljesen kitakarítja a belteret , kicseréli a repedt váltószoknyát , felújíttatja az ülést kárpitossal vagy bőrössel , és a kopott dolgokat mert igényes , ott az autók sok százezerrel az órában is szépek kívül belül ezért. De ugyi' nem mind arany ami fénylik. A magyar kereskedők már ezeket se teszik meg. Csak letörölgetik lecsapatják magasnyomásúval oszt' jóvan.

4

2013. szept. 26. 19:15
 7/10 A kérdező kommentje:
Azért a magyar "átlag" autókereskedés igencsak átcseszi a leendő vevőit.Amíg ez nem lesz olyan,mint a Németországi szint,addig mi maradunk az az ország,ahol mindenki becsapja a másikat...
2013. szept. 26. 19:39
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem akarok politizálni, de amíg itt az megy, hogy ajnározzuk azt a bizonyos C kategóriát, akik a többi ember keresetéből élnek, addig nem lesz semmiféle javulás. Még egy ilyen idióta politika nincs szerintem, aki azt részesíti előnyben, aki rontja az ország színvonalát, a szó szoros értelmében. Esztétikailag és pénzügyileg ugyanúgy. És részben ennek is köze van ahhoz, hogy átverünk mindenkit és minden a pénzért megy.
2013. szept. 27. 12:48
 9/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk ez a C kisebbség kezdte az átverést,például a lókupecséggel.Ott az volt a lényeg,hogy addig feleljen meg a vásárlónak a kiválasztott paci,amíg el nem tűnik az eladó...
2013. szept. 30. 16:38
 10/10 anonim ***** válasza:
Ez pontosan így van. Éppen ezért nem adni kéne a sok szemét szar fekete alá a lovat, hanem kiűzni őket a csába. Ráadásul Magyarországon lassan a magyar ember lesz a kisebbség...
2013. okt. 1. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!