Baja lesz egy 1.6 os opel astra h nak ha mindig 5000 nél váltok vele MELEGEN?
Szét pörgeted!!!
Ne kínozd!!!
Tőled sem vennék autót.
Én meg tőled nem vennék autót 1-es. Jobban szétlehet gyilkolni a motort gyök2-es fordulaton használva.
Az autóban nem véletlen van fordulatszám határoló. Azért van, mert odáig egészséges használni. Ha nem lenne, akkor lentebb vitték volna.
Te meg addig menj csak és erőltesd a motort alapjáraton.
Nem lesz baja.
A céges H Astrámat, szintén 1.6-os, kb 4500-ig én is kiszoktam húzatni. A sajátomat (szintén H Astra) mivel dízel, teljsen más motor, más váltó csak 3000-3500-ig. De műszaki vizsgán a környezetvédelmi felülvizsgálatkor simán lepadlózzák álló helyzetben. Tiltáson ~5200-as fordulatnál mérik az emelt fordulati emissziót. Ekkor sem szépen lassan pörgetik fel, hanem alapjáratról padló. Mert pont arra kíváncsiak, hogy hirtelen terhelésre mennyire kormol.
Eddig ez sem okozott semmilyen műszaki problémát. Ahogy a második írta, pont ezért találták ki a tiltást, hogy addig nyugodtan használhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!