Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ez tényleg csökkenti a fogyasz...

Mex11 kérdése:

Ez tényleg csökkenti a fogyasztást?

Figyelt kérdés

[link]

Légyszi ne azt írjárok, hogy soha ne rakjam be a kocsimba.

Ha csökkenti a fogyasztást mennyivel? És teljesítményt is növel?(mennyivel a lóerőt és nyomatékot). Fiat grande punto 1.3 multijetbe(75Le) raknám be. Most ha úgy néha oda-oda lépek neki vegyesen, olyan 4,8-5 litert fogyaszt. Ha berakom ezt mennyi lesz ez az érték? Köszönöm előre is

2013. szept. 16. 20:31
 1/8 anonim ***** válasza:

OKé, nem írjuk , hogy ne rakd be a kocsidba.

Ők ezt írják:

"A SpeedPower nem csak egy egyszerű tuningdoboz, hanem teljesítményoptimalizáló készülék, amely javítja a motor hatékonyságát, így érve el akár 0,5 - 1 l/100 km fogyasztáscsökkenést."

Ha tényleg igaz, és fél literrel kevesebbet fogyaszt majd, akkor ~19 000km-en megtérül. Ha egy literrel, akkor már 9500km-en.

Ha mégsem igaz, akkor buktál 40 ropit.

2013. szept. 16. 20:35
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

Én úgy imádom az ilyen reklámszöveget:

Csökkenő fogyasztás mellett nagyobb motor teljesítmény

:)

2013. szept. 16. 20:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Hülyeség, fogyasztást csak chiptuningal lehet csökkenteni, azzal is csak akkor ha nem használod ki a kapott plusz lóerőket, mert ha kihasználod csak még többet fog enni.
2013. szept. 16. 21:12
 4/8 anonim ***** válasza:
90%
ismét csak azt tudom írni: a mérnökök meg hülyék hogy erre nem jöttek rá?
2013. szept. 16. 21:31
 5/8 Napkiraly ***** válasza:
ezt a fantasztikus találmányt az autógyártók 110 év alatt nem tudták kifejleszteni, de Sing Sung mester a sufnijában kifejlesztette és gyártani kezdte. Sing Sung egyébként az Audi vezető mérnöke volt,de mivel a fejlesztései miatt elkezdett radikálisan csökkenni a prototípusok fogyasztása, így az olajlobbi nyomására elküldték.
2013. szept. 16. 22:41
 6/8 Napkiraly ***** válasza:
2013. szept. 16. 22:51
 7/8 anonim ***** válasza:
Mit nem értesz? Nem kell új Ecu, semmi MEgaSquirt vagy hasonló, nem kell programot íratni,padra járni méricskélni csak fogod és megtekered a két torx csavart és kész is ... xD
2013. szept. 16. 23:44
 8/8 anonim ***** válasza:

Én egyszer vettem egy magyar fogyasztáscsökkentőt, amire az volt írva, hogy 0,2-0,5 liter megtakarítás kilóméterenként. No, gondoltam, hát ez kell nekem! Fogyaszt a nagypolák 15 litert százon, ebből megspórolok 20-50 litert, csak le kell majd időnkint engedni a tankból a felesleget. :) Mivel az egész okosság csak 150 Ft volt, egy lemezből sajtolt propeller, amit a karburátor alá kellett szerelni, hát megvettem.

Kell mondanom a valós fogyasztáscsökkenést?

Az olajválság óta az egyik legkedveltebb autós szélhámosság a különböző fogyasztáscsökkentő csodaszerek és csodakütyük árulása.

De szerintem vedd meg nyugodtan, kérj róla számlát is, és ha nem csökken a fogyasztásod tőle, akkor kérdezd meg a komát, hogy visszavásárolja-e, vagy inkább azt szeretné, hogy feljelentsd csalásért?

2013. szept. 17. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!