Ti hogyan vezettek szakadó esőben az országúton? Sokan
vagánykodnak ilyenkor az utakon?
Figyelt kérdés
Pl. én max. 70-el merek haladni (egyenes szakaszok), van ahol 60-al (kanyargósabb). Az ablaktörlő a maximumon és elég nagy követési távolságot hagyok. Volt olyan autóstárs, aki előzgetett és utána előttem ment ugyanolyan tempóval, mint én. Egy 65 lóerős dízel autóval közlekedek ami kb. 20 másodperc alatt lenne 100 km/h-án a vezetési stílusommal. Igyekszek óvatos vezetni. Jó időben tartom a 90-et vagy 110-es táblánál a 110-et mint a többiek.
Ötvennel általában. Hja, sokan vagánykodnak ilyenkor a kocsival, hogy de faszán csúszik a vízen meg ilyenek, próbálgatja a sok kretén a fizika egyértelmű törvényeit, aztán majd az árokba köt ki...
2013. szept. 15. 14:23
2/15 Dörmögő válasza:
Tegnap megálltam egy zebránál mert már előttem is ott álltak a kocsik hogy elmenjen a gyalogos. A középső tükörben láttam hogy a mögöttem lévő későn vett észre, és csak keresztbe farolva tudott mögöttem megállni. Azért volt kicsit ijesztő a dolog mert a kisebbik lányom hátul ült a gyerekülésben, és ő még könnyebben megsérülhetne mint egy felnőtt.
2013. szept. 15. 14:28
3/15 anonim válasza:
attóé függ, milyen kocsival megyek, milyen gumik vannak rajta, stb.. de mindig lassabban, és óvatosabban, mint szárazon
2013. szept. 15. 14:34
4/15 anonim válasza:
Nem vagánykodnak, hanem modern autójuk van, tökéletes műszaki állapottal, legjobb gumik vannak rajta és a sofőrök pedig tapasztaltak. Az ilyen emberek mennek gyorsan még esőben is az ilyen utakon. Ha nézel balesetekről híreket, képeket, vagy akár videokat youtube-n, legtöbbször ilyenekben régi, elavult, akár tragacs autók szerepelnek. Vadi új, esetleg luxusautós balesetből nagyon kevés van. Sok múlik a sofőrön is, de ezekben a mai agyon elektronikázott autókban már elég nehéz balesetet szenvedni. Mivel maguktól fékeznek akár meg is állnak, kormányt mozgatják, sávot tartanak, követési sávot tartanak, holteret figyelnek, meg mindenféle úttartási, stabilitási meg ilyen-olyan szenzorok, asszisztensek, biztonsági elektronikák, sebességfüggő elektronikák meg mittomén mik között kb. ember legyen a talpán aki ezekben az új és nagyon modern autókban balesetet "tud" szenvedni. Akinek meg nincs pénze, az pedig sajnos meghal, sajnos ilyen ez a rohadt g.e.c.i. élet.
2013. szept. 15. 14:47
5/15 anonim válasza:
Ezeknek az autóknak 200-300 km/h óra olyan mint egy olcsó, régi autóval 150-160 km/h
2013. szept. 15. 14:49
6/15 anonim válasza:
Sőt talán túloztam is és inkább 90-100 km/h reálisabb lenne. De a lényeg kérdező mikor vezetsz, ne törődj senkivel, hogy melyik gazdag köcsög mennyire tol, meg dudál-villog. Te nem akarsz balesetet szenvedni, se büntetést fizetni gyorshajtásért, csak ez lebegjen a szemed előtt. Egyébként kérdésre válaszolva, én városon kívüli főúton ahol 90-nel szabad menni, ott még max egy 10-est rakok rá, ha esik az eső, a kanyarokat viszont lassabban veszem, jobban kiszélesítem az ívet és alapvetően nem megyek ki a szélére az útnak, ha van rá lehetőség, a vízátfolyások miatt. Ezek egy könnyű autót nagyon megtudnak dobni. Szerencsére az enyém elég nehéz. Na meg ha jönnek szembe, akkor mindig lassítok, sohasem lehet tudni, hogy melyik ökör csúszik meg.
2013. szept. 15. 14:55
7/15 anonim válasza:
#4: Persze, sokat számít az elektronika, de aquaplaning esetén semmit sem ér. Akik erős esőben gyorsan mennek, túlbízzák magukat, azt hiszik megvették a biztonságot vagy csak nem tudják felmérni a veszélyeket.
Az új csodagépekkel sem lehet meghazudtolni fizika törvényeit...
2013. szept. 15. 14:57
8/15 anonim válasza:
Mégis, mi az a szakadó eső?
Én annyira megyek, amennyire látok: szerdán például leszakadt az ég melóból hazafelé este 10-kor, maximumra kapcsolt ablaktörlővel, ötvennél is csak sejtettem hol a főút. De egyébként nem megyek bele a nyomvájúba, nehogy megdobjon a víz (ez az ún. aquaplaning ugye) és megyek ahogy tudok. Amíg "nagyon gyakori" állásba nem kell kapcsolni az ablaktörlőt, addig egyáltalán nem szoktam visszavenni a tempóból: jó a futómű és a gumik is, ráadásul orrnehéz, elsőkerék hajtású diesel az autóm.
2013. szept. 15. 15:18
9/15 anonim válasza:
Figyelj, egyenes útszakaszon megyek 100-al én is, mert stabil az autóm, biztonságosnak érzem, persze kanyarokban jóval lasabban megyek mint máskor. Lakott területen van hogy nem megyek 40-nél többel, ha úgy látom, hogy lassitani kell. Persze ha valami felhőszakadás van, akkor inkább megállok, de az nagyon ritka.
2013. szept. 15. 18:52
10/15 anonim válasza:
Először is bekapcsolom a ködzárófényt, hogy a mögöttem jövő tanulja meg, hogy nem áll a seggembe. Aztán tolom neki mint máskor, de közben a 23. zsoltárt szoktam mondogatni! (Az úr az én pásztorom...)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!