Milyen márkájú, mintázatú, típusú téligumit vegyek?
Figyelt kérdés
Kormoran, Hankook, Firestone, Nokian?
Melyikből melyik típust keressem? Gondolok itt a bevállt darabokra. Azt mondják, hogy olcsóbb kategóriából is ki lehet fogni jó szériát, konstrukciót és nem feltétlenül kell megvenni a legdrágábbat.
Én tavaly vettem téli gumit: Michelin Alpin A4. Merem ajánlani, tényleg nagyon jó!
A téligumis felnim csak 15"-os, így ebben a méretben nem volt sokkal drágább, mintha a fentebb írt márkákból válogattam volna.
Igaz ésszel vezetek, de hóban, jégen még soha nem csúsztam meg vele. Havas autópályán teljesen biztonságosan közlekedtem vele 110-es tempóval.
2013. szept. 13. 13:08
2/10 anonim válasza:
Én is a Michelin Alpine A4-et ajánlom, miután már 3 éve használom telente és nagyon jó róla a tapasztalatom. Kitűnő gumi, én csúsztam már meg ugyan vele, de mikor késésben voltam a munkahelyemre és padlógázzal előztem a hátsókerekes autómmal. De nem volt ügy megakadályozni, hogy fának menjek. Nagyon, nagyon jó.
2013. szept. 13. 18:09
3/10 anonim válasza:
A Kumho se rossz, néhány autómárkánál gyári szerelés, Autobild jó minősítés, ADAC ajánlott. Csak azért említettem, mert az olcsóbbak között van és mégsem gagyi.
2013. szept. 13. 20:51
4/10 A kérdező kommentje:
Nokian WR D3-lett. Tapasztalatom még nincs, de a tesztek alapján a legjobb á/érték arányú gumi. :)
22.500.- Ft/db, már úton van.
2013. szept. 14. 07:29
5/10 anonim válasza:
Oké, te tudod...
Nem tudom milyen méret kellett, de megnéztem ott, ahol tavaly vettem a Michelint. 195/65 R15-ös méretben 21.000 Ft/db.
2013. szept. 14. 08:12
6/10 A kérdező kommentje:
205/55/R16
2013. szept. 14. 09:15
7/10 A kérdező kommentje:
Az Alpin 28-tól kezdődik ebben a méretben, de a tesztek alapján nincs nagy különbség a Nokian-al összevetve.
Az ADAC-tól külön díjat kapott az ár/érték arány miatt.
Amúgy pont költséghatékonyság miatt vettem téli keréknek 15"-os felnit. A nyári 17"-os, váltóméretű gumival. Ha erről lekopik a mostani gumi és cserélnem kell, az szép kis összeg lesz. :(
2013. szept. 14. 11:38
9/10 anonim válasza:
A VW GOLF pedig az év autója volt pár éve, pedig egy túlárazott szar az alkatrészek tekintetében. Pl. egy 13 éves 4-es golfnál most 2013-ban 430 ezer forintot számolnak egy motorvezérlőre.... És ez csak EGY példa... Szóval messze nem az a legjobb ami a díjakat nyeri. Az h valami nyer díjat, amögött sokszor rengeteg korrupció van. Pl. anno a Rockstar Games nem azért adta ki olyan soká a GTA San Andreas-t számítógépre, mert a a PS2-es változatnál annyira sokkal jobban akarta, hanem a SONY lefizette a Rockstar Games-t, hogy az emberek PS2-őt vegyenek.
2013. szept. 14. 20:48
10/10 Sistike82 válasza:
én a firestonera szavazok, a barátomat kérdeztem, ő otthon van ezekben (legalábbis azt állítja :)) az a lényeg, hogy minél több legyen a barázda rajta, a minta iránya, vastagsága, a gumi anyaga számít. googlen a teligumiszerviz.hut találtam mint ilyen "segítőt", de szerintem küldj egy levelet valami szerviznek vagy ezzel kapcsolatos blognak, hogy vmi szakértőtől kapj megbízható választ :D én személy szerint (bár lány létemre gőzöm nincsa z ilyenekről), szerintem annyira mindegy, milyen a márkája. keress a googlen rá a pontos gumi típusokra, és akkor biztos találhatsz véleményeket róla
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!