Melyiket vegyem meg? Jawa cezet 125 vagy egy MZ ETZ 125-öt?
mind kettő gyönyörűű (persze ha gyári állapotban van).
jáwával többen utánad néznek, de az etz a legtöbb szempontból jobb.
ETZ 125/150 !
modernebb (tárcsafékes, jobb futómű, 12 voltos rendszer) és alkatrészt is kapsz hozzá (bár az utángyártott cuccok elég ócskák)
ezért kell német cuccokat venni...
ezen szigorúan tilos spórolni!!!!
ha nem vennéd meg a minőségi alkatrészeket bele, akkor inkább egy újabb motor, azokhoz kevesebb a rossz minőségű.
Tegyél fel magadban több kérdést hogy milyen szempontokból vásárolsz motort. Na és mi az előnye/hátránya az egyikhez képest a másik
A 488-as ritkább szerintem retrósabb, és nekem tetszik is, de kinézetre szerintem az etko sem rossz.
Alkatrészben az etz jobban ellátott de már ott is csak utánagyártott van így csak a szívás lesz vele mint minden szocival amibe utángyártott alkatrészt kell beleszerelni
A cetka ritkább is, de donort még találni (és még nem si drágán) és még nem annyira ritka hogy ne lehessen alkatrész börzézni, igaz az etz-hez jóval könnyebb alkatrészek után vadászni.
Az etz donoroknál pedig az a baj hogy sok az átalakított fost*licska így egy jó állapotú olcsó donort nem is annyira könnyű venne tartalékba.
Ha jól tudom a 488as 6 voltos rendszer,de az etko már 12 voltos. Az etzben már gyárilag is gyártották elektronikus gyújtással
És ha csak 125ös jogsid van akkor ugye nem vehetsz alapból nagyobb mocikat de ezeknek a mociknak a nagyobb testvéréből ártakhatod a henget+karbi, így nagyobb köbcentis lesz a járgányod
Etz 125ből 150es (24es karbi
Cezet 125 488as pedig 175ccm (487es a nagyobb testvére )
A végsebessége az etz-nek a nagyobb.
Az etz már 4 felömlős, de szerintem a cezet még csak 2
Hol lehet "német cuccokat" venni?
Elővenném a pincébeből a 3 éve lerakott ETZ-m és felújítanám!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!