Ráérzek majd idővel?
Most lesz a forgalmi vizsgám majd valamikor (már a második, az elsőn megbuktattak...).
Párszor elnézek 1-2 kanyart, pl. a munkahelyemnél, ami az udvarra kanyarodik be, és azon gondolkodom, hogy bevehető-e kettőbe, vagy egybe kell visszakapcsolni ?
Idővel ráérzek majd ezekre ?
nem igazán értem a kérdést, nem vagy te versenyző, hogy "kiadja vagy nem" alapon kéne vezetned... 1-be sose kapcsolunk ,csak álló helyzetben, vagy ha "kúszni" kell, máskülönben mindig 2.
2-es alapjáraton minden kanyart be tudsz venni, télen tükörjégen meg ne vezess még
Anyám csinálja ezeket, hogy fejből megtanulja előre, hogy az udvaron például hogy kell egy szűk fordulót csinálni.
Nem szabad ilyet csinálni, mikor a volán mögött ülsz, akkor kell érezd, hogy az adott autóval hogy tudod bevenni azt a kanyart. Közben figyelsz, hogy neki ne menj semminek. És azt is kell érezni, hogy egy Matizban ülsz, vagy egy A8-ban ülsz, mert nem egyformán kell manőverezni a kettőt.
Szóval igen, remélhetőleg rá fogsz majd érezni, de sajnos vannak, akik nem éreztek rá erre, mégis közlekednek az autóval.
Elég sokat, többet, mint az átlag tanulók.
Most lesz a második forgalmi vizsgám.
Elsőre nagyon rástresszeltem és nem jött össze....
A második vizsgán próbálok majd lazább lenni, mert ez tényleg csak úgy megy.
Amúgy nem érdekelne hanyadszorra megyek át, de nem akarom őket tovább gazdagítani. Azt a pénzt inkább már az autóra költeném... :)
Nekem úgy tanította:
Ha belátom, és nem túl éles, kettes, ha nem látni be, 20-nál kuplung be, 10-es tempó, egyes, és 10-el bevenni a kanyart. De gyakorlatilag ez csak a mellékutcáknál, kapubejáróknál kell. Egy a fontos, a vizsgán sose nyomkodd a kuplungot kanyarodás közben, azért buktatnak, legalábbis nekem ezt mondták. Ha úgy érzed, nem megy kettesben, tedd egyesbe, legfeljebb anyáznak a többiek, de ne reszkírozd meg a kettest, ha nem biztos, hogy menni fog.
szerintem a helyzettől függ
1. nézz körül, mérd fel hogy van-e keresztező gyalogos/kerékpárforgalom akinek mindenképp elsőbbséget kell adnod (ha például balra kanyarodnál, jönnek szemből, de elsőbbséget kell adnod a gyalogosnak, akkor semmiképp ne hajts át a szembeni sávba, hogy megállj és belédmenjenek)
2. tedd ki az irányjelzőt, és lassíts a kanyar bevételéhez biztonságos sebességre
3. érezni fogod, hogy elbírja-e még kettesben a motor, ha nem akkor nyugodtan tedd ki egyesbe
a lényeg hogy légy körültekintő, és sose siesd el a dolgot
fő a biztonság :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!