Egy buszsofőr hogy lehet olyan hülye, hogy minden baromság miatt elrántja a kormányt? Inkább elkormányoz, beborul az árokba, ezzel megölve két embert. Normális az ilyen?
Azért ez szerintem elég durva. Átjön egy autó a szembesávba, erre képes annyira elrántani a kormányt, hogy felborulnak.. De ez már nem az első eset. Sokszor láttam-hallottam ilyet. Nagy buszok gyenge tragacs autók miatt rángatják a kormányt, nemhogy inkább belemennének, akkor senki sem halna meg... Kormány rángatás miatt viszont már csomóan meghaltak, meg most is.
Speciel én nyamvadt 3 éves jogsival nem rángatom a kormányt, volt már, hogy inkább belementem, mert tudtam, hogy sokkal súlyosabb lenne rám és utasomra nézve, ha rángatnám a kormányt.
Tapasztalt buszsofőr hogy csinálhat ilyen szarvashibát? Nagyon feltudom húzni magam az ilyeneken.
A 9-esnek van egyedüliként normális felfogása, már rögtön az első sor alapján.
Amúgy én elég hidegvérű ember vagyok, de inkább az lenne rossz számomra, ha egy kicsi lada miatt beborítanék egy dög nehéz buszt az árokba és ezzel két vétlen embert megölve.
Alapjába véve ő cikázott, ő volt a hibás, minden, a legkevesebb, hogy ő neki legyen kizárólag baja. Meg épp ezaz, hogy a baleseteket el kell kerülni. Ennek szerintem baromira nem az a módja, hogy félrerántom a kormányt és a buszt beborítom az árokba. Nézzetek már képeket meg videokat, vagy bánom is én könyörgöm. A ladán alig lett sérülés, a busz meg beborult az árokba. Sokkal rosszabb is lehetett volna. Kamionnál oké, hogy a sofőr rángatja a kormányt, mivel abban esetleg kizárólag ő ül egyedül, neki sehogy se esne baja, és próbálja h akkor a vétkesnek se. De egy buszvezető teli emberrel ne rángassa már a kormányt könyörgöm!
Miért mindig azok akarják megmondani, akik ott sem voltak, hogy mit kellett volna csinálni annak, aki valóban benne volt a szituációban.
Amúgy a törvény is előírja, hogy mindent meg kell tenni egy baleset elkerülésért. Most nem adta ki szerencsétlen buszsofőrnek. Láttam olyat, amikor sikerült, pár éve a 10-es úton egy be nem látható kanyarban a külsőven ment a busz, szemben egy teherautó átsodródott, a sofőr simán bevitte a buszt a szántásba, borulás nélkül megúszták.
De nézzük a te óvodás verziódat, azt hogy a busz simán átgázol egy Ladán. Tételezzük fel hogy telibe kapja, és nem üti ki a busz első hídját (nem borul fel), viszont rommá gyűri. Jó eséllyel kilyukad a tank, bekerül a roncs a busz alá, még meg sem állt volna és mér ég az egész. Tudod te azt hogy akár csak 10 liter benzin is mekkora tüzijátékot tud csinálni?
Ezzel a mentalitással, ha nincs szerencséd, hamar a temetőben végzed. Ha szerencséd van, akkor csak kiszednek a kocsiból egy keménykedésed után, és egy kicsit lemagyarázzák az alapvető közúti viselkedési normákat, de úgy hogy meg is jegyezd egy életre.
Csak ismételni tudom önmagam : Remélem akkor is így állnál hozzá, ha a te családod halna meg az autóban...
Szépen lassan beletörődnél a halálukba és nem hibáztatnád a sofőrt...
12-eske
Nyíl egyenes úton történt, dög nagy busz, nem is alacsony padlós. :(
Persze, ha az én szeretteim lettek volna a kocsiban, akkor nyilván máshogy látnám, örülnék, hogy élnek, de mi van azok szeretteivel, akik vétlenül haltak meg egy ilyen kormányráncigálás miatt?
Teherautónál amúgy okés h félrerántja a kormányt a busz, az azért kicsit más, de egy könnyű kis ladánál..
Csak egyet remélek, te ne akarj buszsofőr lenni.
3 éves B-s jogsival osztod itt az észt, aztán lehet hogy egy PÁV3-mat sem tudnál megcsinálni, nemhogy egy PÁV2-őt, meg a jogsikat.
Ja hogy átmegy rajta, aztán mintha misem történt volna? Ez nem GTA öcsém, nekimegy szemből a busz az autónak, a busz az ütközéstől elmegy valamely irányba, és ugyan ez a végeredmény, csak a sérültek/halottak száma több.
Itt a legtöbb amit tehet a sofőr, hogy két lábbal nyomja a féket, aztán a legutolsó pillanatban változtat irányt, amikor a lehető legkissebb a sebessége. Ha te lelassulsz 90-ről(ami buszok esetében ugye szabály szerint legfeljebb 70), 20-ra, és úgy találod teliba az autót, akkor még ezt mondom, hogy a buszsofőr és utasai túlélik, de a szgk utasai valószínűleg nem, csak hát idő kell lelassulni, mert ha minden másodpercek alatt történik, akkor ilyen nincs.
Ja és végszónak, add le a jogsidat, mert ilyen hozzáállással nem lehet/kell vezetni.
Szerintem meg nézegessetek ilyen balesetekről híreket/képeket. Pár éve volt egy olyan, hogy egy csávó az autójával öngyilkos akart lenni, ezért frontálisan a buszba hajtott. Az autó sofőrje halt meg és a buszon egy idős nő csak azért, mert állt. Úgyhogy tényleg nem jó berántani a kormányt az árokba.
De annyit csesztettetek azzal, hogy akkor is rossz döntésnek tartanám, ha az én hozzátartozóim ültek volna a kocsiban.
Akkor is így vélekednétek, ha a Ti hozzátartozóitok ült volna a buszon?
Nem hibáztatnám a sofőrt azért, mert megpróbált kitérni ey autó elől.
Ebből már semmiképp nem jössz jól ki haver....
miért a tiéd ott ült??? gondolkodj már kicsit..... te csak azért fújod fel ennyire, és hibáztatod a sofőrt mért nem a hétkönapi józsi bácsi, és kati néni volt a buszon, hanem ismert emberek...
de amúgy végig sem gondolod a dolgokat...
12-es vagyok.
Nehogy már becésgess, szép öcsém, nem őriztünk együtt birkát!
Olvastam a híreket, tudom ki halt meg a buszon.
De ahogy írták, ha akárki más halt volna meg, ugyanúgy egy ember halt meg, és valakinek az épp úgy fáj, mint most a csapatnak.
Nem gondolkozol, csak tolod tovább a hülyeségedet. Ha ki akarsz ebből hátrálni, ebből az egész vert helyzetből, akkor csak egyet tehetsz:
"Bocs fiúk, tényleg nagy marha voltam hogy ezt a kérdést így, ebben a formában tettem fel, tulajdonképen fingom sincs a buszvezetésről, nem gondoltam végig"
Bármi más irányú folytatással csak magadat égeted.
De ha gondolod, megmutatom milyen a te verziód, amikor frontálisan ütköznek:
És most halljuk a további érdekes fejtegetéseket, lássuk milyen közlekedésbiztonsági bölcsességeket vagy még képes kiizzadni magadból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!