Kezdő motoros vagyok. Milyen motort vegyek? (125cm2)
Gondolkodom azon, hogy túra vagy enduro esetleg sport motort vegyek, vagy inkább egy robogót ami sokkal olcsóbb. Dehát azért az mégse motor. :)
Az meg a másik, hogy inkább költsek rá többet, vagy inkább vegyek egy "középkategóriásabbat", amivel pár évig elmotorozgathatok, belejöhetek a dologba és majd utána vegyek valami komolyabbat. (?)
Ez elég konkrét szerintem amit az első írt. Pontosan annyiért vegyél és olyan motort, amit nem sajnálsz, ha elesel vele és összetöröd. Ha pl. olyan pénzes vagy, hogy például 2 millió neked semmi, akkor olyat kell venni. Ha nem vagy teli, akkor inkább robogót...
Úgy semmiképp ne állj a motorozáshoz, hogy pár évig elmotorozgatsz... Bár nem tudom merre fogsz motorozgatni, de 100 h fogsz esni. Most is pár napja meghalt egy motoros Budapesten. A budai részen ment a szépvölgyi úton, elékanyarodott egy autó, ennyi volt.
Még annyit, hogyha nem vagy teli, azt ajánlom, hogy több pénzt költs védőfelszerelésre, mint motorra. Vedd meg előbb azt, nehogy az legyen h megvan a jó kis gép, aztán jársz egy vacak bukósisakban és kész. Ez a legnagyobb butaság, sokan felvesznek egy bukósisakot az utcai ruhára és azt hiszik biztonságban vannak. Aztán egymás után halnak meg. Tessék venni megfelelő védő RUHÁZATOT!
Mekkora ökörség amit az elsők írtak! Mindig benne van a pakliban, hogy eshetünk a motorral de ez nem törvényszerű. Sokan azt mondják ami késik nem múlik, de rengeteg embert ismerek akik mögött több 10.000 kilométer van, de még csak a közelében sem jártak az esésnek.
Én azt javaslom, ha kezdő vagy akkor a friss jogosítvány után el kell végezni minimum egy vezetéstechnikai tréninget! Vegyél megfelelő ruházatot! Ez bukónál kb 50-től felvelé kezdődik. Ruhában pedig lehetőleg protektoros védőfelszerelést válassz egy jó magas szárú cipővel vagy csizmával. Én mindenképp egy KTM duke -ot ajánlanék, vagy mindenképpen egy naked verziót válassz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!