Régóta szemezek egy autóval, csak előtte szeretnék meghallgatni egy két véleményt. Ez az autó egy 1998-as Fiat Coupé 20 V turbó (220 le) közepesen jó állapotú, egy két külső hibávalTényleg megbízhatatlanok az olasz autók?
A sportkocsi fenntartása drága, minden tekintetben. Mivel ez egy Fiat, ezért olcsóbb az átlag sportkocsiknál a fenntartása, de lényegesen többe kerül majd minden, mint egy családi autónál. Fogyasztása sem lesz épp baráti, de ezt gondolom tudod.
Megbízhatóság? Hát.. a Fiat az a kocsi, amiből mindkét véglettel találkoztam elég gyakran. A régebbi Fiatokat megbízhatatlannak tartják, de ismerősömnek 18 éves tipo-ja van, és a rohadáson kívül semmi baja nincs.
Ne vegyél. ilyen "régi" turbós autót semmiképpen, mert nagyon ráfaraghatsz vele.
Ha nem "menőzni" veszed, akkor vegyél olcsóbb, megbízhatóbb autót (a fenntartásra sem fog a gatyát rámenni), az is elvisz A-ból B-be.
Ahogy nézem, egy ilyen kocsi ezzel a motorral és évjárattal kb. 1.500.000 Ft körül mozog, szép állapotban.
Én ezért a pénzért inkább egy hasonló korú (sőt talán még 1-2 évvel fiatalabb) Honda Civic VTi-t vennék. 160 LE, 1.6 motor és a technológiának köszönhetően ha normálisan hajtod, egy sima 1.6-os motorhoz méltó fogyasztása van. Ha odalépsz neki, akkor eszik, de megy is.
Megbízhatóbb ezerrel! Alkatrész nem olcsó, de jóval több van belőle bontókban stb... mert elterjedtebb kocsi.
Sztem szebb is, de ez szubjektív!
Én is erősen szemezek ezzel a típussal. Főleg hátulról istenien néz ki :) De valószínű maradok a Toyota Celica-nál.
Egyrészt olcsóbban is megkapod, másrészt toyota, és szerintem itt meg is lehet állni a különbségek részletezésénél...
Egy 6. gen celica(93-99, kereklámpás) jó állapotban 900e-1200e között mozog, a 7. gen(99-től) pedig 1800e körül van.
Abszolűt bóvlik az olasz kocsik! Nekem bravóm volt, kalap fos!!
Futomu gyenge, motorikusan fapados ráadásul nem győzöd naftával!
Ha te megveszed ezt amit kinéztél akkor számoljál olyan 12-14 literes fogyasztással, ami városba még több is lehet aztán mérlegelj hogy bírni fogod e anyagilag..
Gyenge pontjai a fiatoknak :
Önindító
Váltó
Kuplung
Vízpumpa
Visszajelző gombák a motorban.
Ja és nem csak az olasz kocsik megbízhatatlanok hanem a franciák és a németek is most egy 2002 es citroenem van... Esik szét mindenhol.
Páromnak egy 92 es daihatsu coure-ja van, (eredeti japán) 900 kobcentis motor alig kajál 5 litert a kompresszió még mindíg 93% és megy mint a golyó!! Végsebessége 135 nél van.
Nekem volt 147es alfám,hibalista
vezérlés módosító 40ezer /ua mint a fiatokban/
ajtózárak
féltengelycsuklók
állandó elektromos hibák
hydrotőkék
stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!