30 liter benzinbe került egy kis gázolaj, hol tudnám ezt leadni?
esetleg benzinkúton?
veszélyes hulladéknak számít?
mit kezdjek vele?
hétfőn megy egy közeli barátom autószerelőhöz, aki egy márkaszervizben dolgozik, csak otthon is bütykölget olyan típusú autókat...na majd megkérdeztetem tőle vele :D
ha fűnyíró vagy fűnyíró traktor is elmegy vele, nem okoz kárt, akkor még itthon is hasznos lehet, ha nem ajánlja, akkor továbbértékesítem :)
köszönöm a válaszokat! :)
90% benzin 10% gázolajjal még a legmodernebb új autók is elmennek.
De nincs benzines autótok? Egy 60 literes tankba lazán bele lehet nyomatni ebből a "keverékből" 5-10 litert tankonként aztán kész, észre sem fogod venni.
Vagy ha jó áron adod én megveszem, le ne add a veszélyes hulladékba :D
De bizony a Ladának és a szimónak is árt nemhogy a moderneknek, először valószínűleg a hajtókarcsapágyakat veri szét,közben köpi a gyertyát illetve mivelhogy nem ég el teljesen a gázolajos cucc így lehúzzák a gyűrűk (leginkább 4t-nél okoz +gondot) 100-200km után elkezd gyengülni az olaj kenőképessége és ami túlélte ezt a 200km-t az is szépen lassan szétkopik.A 4-t nél a szelepülékeket berakja koksszal amitől kitámaszt a szelep és még sorolhatnám...
Mindez igaz az öreg autókra,de akár a legújabb sportkocsikra is... Sőt a fűnyírókra is...
Tudom régi a kérdés de hátha olvassa valaki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!