Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit kell cserélni és ellenőriz...

Mit kell cserélni és ellenőrizni egy 5 éve álló Kraz-on?

Figyelt kérdés

Van egy benzines meg egy dieseles Kraz-om! Van még egy harmadik is, de annak kiszakadt az első tengelye így azt most nem számolom.

Kb. 5 éve állnak. Már benőtte őket az akác meg a fene tudja még mi. Hétvégén ha jó idő lesz kiásom őket.

A kérdésem az lenne, hogy miket kell ellenőriznem rajtuk és mik azok amik biztosan cserélendők még beindítás előtt.

2013. aug. 29. 19:32
 1/9 anonim ***** válasza:
5 éve áll? Azon mindent. A kárpittól kezdve az üa. rendszerig mindent.
2013. aug. 29. 19:34
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
A bankszámládat.. van-e rajta elég pénz megtankolni :)
2013. aug. 29. 19:36
 3/9 A kérdező kommentje:

"5 éve áll? Azon mindent. A kárpittól kezdve az üa. rendszerig mindent."

De persze:) Ezek Krazok nem valami francia buz!mobilok!

Az akkumulátorokat és néhány gumi tömítést meg gumi csövet kell szerintem csak cserélni bennük.

Meg az összes folyadékot feltölteni mert azokat biztos mind elengedték már.

Az egyikből régebben napi 4 liter hűtővíz folyt el meg napi 3dl motorolaj:)

Kárpit meg mintha olyan sok lenne bennük:)

"A bankszámládat.. van-e rajta elég pénz megtankolni :)"

Hát mondjuk tankolni nem olcsó őket, dehát ez van:)

2013. aug. 29. 19:43
 4/9 anonim ***** válasza:
Azért lehet nem árt ellenőrizni a kenést, zsírzást igénylő alkatrészeket.
2013. aug. 29. 19:49
 5/9 anonim ***** válasza:

"Ezek Krazok nem valami francia buz!mobilok!" - De nem is egy precíz Japán gép!:)

Mindenesetre gumikat mindenhol nézd meg, hiába Kraz, attól még korrodálni tud, ugye ezzel számolj, ha valami elektromos nem megy. (Nem mintha sok lenne...:D)

Ami biztosan cserés, az az üzemanyaga, ugyanis 5 év után az akkori üzemanyagokban lévő adalékok simán 'szétválanak'. Szóval szerintem nem bizti ezt kéne a hengerbe engedni. (Bár ez nagy meló kiganézni.) Én a helyedben megnézném miből mennyi folyt el, amiből meglepően sok megnézném nem-e csurgatott valahol. Szerintem ennyi, akkora dögöt amúgy se könnyű gatyába rázni...

2013. aug. 29. 20:01
 6/9 anonim ***** válasza:
Mennyit eszik egy ilyen?
2013. aug. 29. 20:11
 7/9 A kérdező kommentje:

"Ami biztosan cserés, az az üzemanyaga, ugyanis 5 év után az akkori üzemanyagokban lévő adalékok simán 'szétválanak'."

Az üzemanyag az cserés az biztos.

"Én a helyedben megnézném miből mennyi folyt el, amiből meglepően sok megnézném nem-e csurgatott valahol."

Minden elfolyt belőlük az biztos. Ezek már új korukban is engedték a folyadékokat. Mindent! A hűtővizet, a motorolajtat, a fékolajat, a hidraulika olajat, a szervóolajat. Mindent engedtek mindig is! Őt év alatt biztos csont szárazra szivárgott minden.

"Mennyit eszik egy ilyen?"

Tág határok között mozog. Az se mindegy a benzinesről vagy a dieselesről beszélünk.

A benzines olyan 40 liter eszik úgy, hogy nincs rakománya és műúton megy az ember tojással a gázpedál alatt. Olyan 100 körül meg nehéz terepen:)

A diesel egy kicsit kevesebbet, de azért azzal se lehet fogyasztási rekordokat döntögetni:)

2013. aug. 29. 20:18
 8/9 anonim ***** válasza:
Az összes régi folyadékot engedd le! Nem elég csak töltani bele, mert ennyi idő után víz is lehet a rendszerben. A gumi alkatrészeket (összes szilent) cserélni kell és minden zsírzó pontnál nyomatni bele a zsírt. A benzinesnek cseréld ki a gyertyáit és az elosztófedelét is kapd le és csiszoldmeg az érintkezőket.
2013. aug. 29. 21:07
 9/9 anonim ***** válasza:

# 7

Akkor bocsi, ne tudtam, hogy ezek így csurgatnak, bár megérthető... Mégis csak Neked van Kraz-od, nekem meg csak japán kocsijaim voltak, meg egy-két szocimotor, de azok nem nagyon csurogtak.:)

2013. aug. 29. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!