Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mire érdemes cserélni ezt az...

Mire érdemes cserélni ezt az Astrát?

Figyelt kérdés

Adott egy 2005-ös G Astra. Benzines, 1.6-os motor, manuális váltó, Ecotec motor. 160.000 km van benne. Pár napja kapott új első felfüggesztést (lengéscsillapítók, toronycsapágyak, féltengely). Májusban lett frissen műszakiztatva. Balesete nem volt az elmúlt két évben, amióta az enyém, rendszeresen cseréltem benne az olajat, szűrőket, stb. Az új tulajnak max. a vezérlést kellene cserélni, de pl. az új hosszbordás szíj tavaly került bele.

Kérdés: le tudom-e cserélni egy olcsóbb, szintén alacsony fenntartási költségekkel rendelkező benzines családi kocsira, ami megfelel az elvárásaimnak - megbízható működés, jó alkatrészellátottság, jó méretű csomagtartó (kisgyerekes család)? Milyen autókat tudnátok ajánlani?

2013. aug. 26. 08:53
 1/6 anonim válasza:
Gondolom azért szeretnéd "cserélni", hogy pénzhez juss, és maradjon mellette autó a családnak. (Ha nem ez az oka, inkább maradj Te a tulaja a kocsinak.) Amiben gondolkodnék a helyedben Suzuki (SX4/Swift) Skoda Fabia (5 ajtós és kombi is) Nissan Almera
2013. aug. 26. 09:05
 2/6 anonim ***** válasza:

Én is maradnék ha megfelel ez nektek, ha pedig pont a mérettel van gond, akkor esetleg házon belül a Zafirát ajánlanám mint családi autó.

Az első válaszoló által ajánlott típusoknak kisebb a csomagtartója (kivéve a kombi verziók).

2013. aug. 26. 09:17
 3/6 Dörmögő ***** válasza:
100%
Ha az olcsóbbon van a hangsúly akkor nem biztos hogy érdemes lecserélni. Eleve az olcsóbb kocsit át kell majd íratnod ami mindennel együtt 50-60 ezer forint. Ráadásul a mostani kocsiddal tudod hogy mi a helyzet, a megvett használt autó meg mindig zsákbamacska. Lehet hogy a végére az lenne hogy lenne egy értékben olcsóbb kocsid, viszont az átírással plusz az esetleges utólagos kiadásokkal ugyanott lennél anyagilag mintha nem csináltál volna semmit, viszont az új kocsid nem ér annyit mint a régi. Rosszabb esetben meg mínuszba is kerülhetsz a végére.
2013. aug. 26. 09:36
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek az ötleteket! Átnézem az ajánlott márkákat, számolok, meglátom, mi éri meg a leginkább:)
2013. aug. 26. 10:22
 5/6 anonim ***** válasza:

Én nem váltanák a helyedben. Használt autót venni mindig lutri, bármikor előjöhet rajta valami nem várt hiba.

Az Opelt legalább ismered, gondolom, minden esetleges hibájáról tudsz (már ha van neki).

Ha a mostanival meg vagy elégedve, szerintem inkább maradj ennél.

De akkor számolgassunk kicsit. A mostani kocsidat (hasznaltauto.hu-n megnéztem a hasonló hirdetéseket) kb 850-900 ezer ft-ért tudnád eladni. Ebből mennyit szánnál utána másik kocsira? Ha ezt megmondod, konkrétabban lehet típusokat ajánlani.

2013. aug. 26. 10:35
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem megtartani éri meg, ha már ennyi minden ki lett cserélve. Másik használtautó vásárlásakor is érdemes vezérlést cseréltetni, és még ki tudja, hogy annál is mik jönnének elő. Nem beszélve a biztos plusz költségekről, mint az átrás és az eredetvizsga. 160 000 km-el még a motorjának is szinte tökéletesnek kell lennie. Még a rozsda sem jön egy darabig (kb. 11 éves korban várható, de megelőzhető alváz és üregvédelemmel).
2013. aug. 26. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!