Milyen előnyei illetve hátrányai vannak a napfénytetőnek?
Előnyei? Szerintem nincs sok, egy plusz szellőző amit nagyobb sebességnél is lehet használni.
Hátrányai? Annál több. Idővel elfáradnak a gumi tömítések, és beázhat. Ha a belső víz elvezető megtelik kosszal, megállhat benne a víz, és rohadást indíthat el.
Persze az új autóknál sok ideig nincs vele gond (5-10, vagy akár több évig sem)
Balesetnél nem veszélyesebb, vagyis hát, ha lóbálod a kezeid miközben az autó már harmadszorra pördül át a hosszanti tengelye körül, akkor lehet hogy véletlen kidugod a kezed, ééééééééés...
Szóval igen, fiatal autónál nincs vele gond :)
Akkor a félreértések elkerülése végett:
Napfénytető:
- [link]
- [link]
Panorámatető:
- [link]
- [link]
A leírás kicsit fura volt a napfénytetőre, azért gondoltam, hogy nem arra gondoltál. A panorámatető egyébként hatalmas élmény, én ajánlom mindenkinek. Van aki lefitymálja és azt mondja, hogy legfeljebb akkor jó, ha az ember tüzijátékot vagy légiparádét akar nézni az autóból...de az a helyzet, hogy én már voltam olyan helyzetben, amikor jól jött volna :D Be nem nagyon ázhat, vagy legalábbis ezeknél a fiatal autóknál még nem nagyon jött elő ez a hiba, talán majd ha 20-30 éves életkort elérik ezek az autók, de akkor is elég valószínűtlen. Repedés nagyon nagy ütés után keletkezhet rajta, de ez elég ritka, papír szerint a jégeső sem probléma. A panorámatető beépítését eleve az erősített acélszerkezet teszi lehetővé, tehát én a baleset-biztonság miatt nem aggódnék. Legfeljebb borulásnál törhet ki, de ha odáig fajul a helyzet, akkor kitörik a szélvédő meg az oldalablak meg minden ami képes rá - ott már nem oszt nem szoroz. Szilánkosan törik ez is, ha jól tudom. Az üveg valóban UV-szűrős sötétített üveg, nem fog e miatt melegedni az autó, kb. annyira számít ez ma már, mint hogy sötét vagy világos színű a jármű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!