Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen előnyei illetve hátrány...

Milyen előnyei illetve hátrányai vannak a napfénytetőnek?

Figyelt kérdés
Szeretnék hamarosan autót vásárolni. Nagyon vonz a napfénytető a kocsin, de mielőtt beleugranék szeretném tudni milyen hátrányai vannak. Itt főképp az új generációs napfénytetőre gondolok ami a 2008-asnál fiatalabb autókba gyárilag van beépítve. Természetesen ezek az autók már mind klímások, de nem melegít túlságosan a nap ill. fel vannak e szerelve ezek az üvegek különböző UV szűrőkkel? Baleset esetén nem veszélyesebb e mint a sima tető?

2013. aug. 29. 00:54
 1/6 anonim ***** válasza:

Előnyei? Szerintem nincs sok, egy plusz szellőző amit nagyobb sebességnél is lehet használni.

Hátrányai? Annál több. Idővel elfáradnak a gumi tömítések, és beázhat. Ha a belső víz elvezető megtelik kosszal, megállhat benne a víz, és rohadást indíthat el.

Persze az új autóknál sok ideig nincs vele gond (5-10, vagy akár több évig sem)

Balesetnél nem veszélyesebb, vagyis hát, ha lóbálod a kezeid miközben az autó már harmadszorra pördül át a hosszanti tengelye körül, akkor lehet hogy véletlen kidugod a kezed, ééééééééés...

Szóval igen, fiatal autónál nincs vele gond :)

2013. aug. 29. 03:00
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem keverted össze véletlenül a panorámatetővel?
2013. aug. 29. 07:36
 3/6 A kérdező kommentje:
Akkor valószínűleg panoráma tetőről szeretnék véleményt.
2013. aug. 29. 13:26
 4/6 anonim ***** válasza:

Akkor a félreértések elkerülése végett:

Napfénytető:

- [link]

- [link]

Panorámatető:

- [link]

- [link]

A leírás kicsit fura volt a napfénytetőre, azért gondoltam, hogy nem arra gondoltál. A panorámatető egyébként hatalmas élmény, én ajánlom mindenkinek. Van aki lefitymálja és azt mondja, hogy legfeljebb akkor jó, ha az ember tüzijátékot vagy légiparádét akar nézni az autóból...de az a helyzet, hogy én már voltam olyan helyzetben, amikor jól jött volna :D Be nem nagyon ázhat, vagy legalábbis ezeknél a fiatal autóknál még nem nagyon jött elő ez a hiba, talán majd ha 20-30 éves életkort elérik ezek az autók, de akkor is elég valószínűtlen. Repedés nagyon nagy ütés után keletkezhet rajta, de ez elég ritka, papír szerint a jégeső sem probléma. A panorámatető beépítését eleve az erősített acélszerkezet teszi lehetővé, tehát én a baleset-biztonság miatt nem aggódnék. Legfeljebb borulásnál törhet ki, de ha odáig fajul a helyzet, akkor kitörik a szélvédő meg az oldalablak meg minden ami képes rá - ott már nem oszt nem szoroz. Szilánkosan törik ez is, ha jól tudom. Az üveg valóban UV-szűrős sötétített üveg, nem fog e miatt melegedni az autó, kb. annyira számít ez ma már, mint hogy sötét vagy világos színű a jármű...

2013. aug. 29. 13:48
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kimerítő választ :) Még egy kérdés: van e lehetőség arra, hogy besötételljem, esetleg ha nem vagyok kíváncsi a "panorámára". Vagy ez kocsinként változik.
2013. aug. 29. 14:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem elég sötét az alapból, legalábbis egyáltalán nem zavaró, ha ezért érdekel. Drágább típusokban van elektromos árnyékolásra lehetőség, az olcsókban meg néha el lehet húzni a tetőkárpitot. Ha egyik sincs, akkor ugyanolyan sötétítő fóliát lehet rá rakatni, mint az oldalablakokra, de szerintem az elrontja az egészet. Tudtommal a panorámatetős típusokból szinte mind van hagyományos lemeztetős változat is, tehát ha teljesen hidegen hagy a dolog, akkor ne válaszd.
2013. aug. 29. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!