Nem lenne nagyképűség autóval középiskolába járni?
Figyelt kérdés
2 autónk van, de csak az egyiket használjuk. Családi utazásokra vette apukám, de ugyanúgy maradtunk a szeretett, megszokott autónál. Nemrég lett meg a jogsim, és apukám születésnapomra felajánlotta, hogy megkaphatom ezt az kocsit, mivel megbizonyosodott róla, hogy biztonságosan vezetek. Tudom hogy volt már pár ilyen kérdés, de amiket olvastam, ott mind kisebb értékű kocsi volt, ez pedig egy kicsivel több mint 1 éves Opel Zafira, igen bő felszereltséggel. Ezért félek, hogy bent beszólogatnak, hogy nézdmáittagazdaggyerek'. Majdnem mindenkivel jóban vagyok mind az osztályból, mind az évfolyamból, de tele van pletykás, nagyképű emberrel a suli. Valamint a másik kérdésem az, hogy egy ilyen autóval nem fognak lenézni? Mert nem egy fiataloknak való autó.
2 haverral megbeszéltem, hogy amíg nekem nem teher, addig elviszem őket, mert útbaesik. De ha azt mondom hogy nem, akkor nem. Egyelőre nem kell beleadniuk, de ha később azt mondom hogy egy kicsit szálljanak be, akkor beszállnak. Így lett megbeszélve, szerintem ez korrekt mindenkinek.:) Eldöntöttem hogy pár irigy ember miatt nem fogom rejtegetni a kocsit, megállok az iskolánál. Jó, persze nem fogom reggelente túráztatni a motort, meg a slusszkulcsot ledobni az asztalra, hogy gyerekek, megérkeztem.:D
2013. aug. 27. 21:06
12/16 anonim válasza:
Sz@rj mindenkire,én 12évvel ezelőtt nagy polszkival jártam suliba /persze mindenki ladának nézte/ nyomtam neki mint süket a csengőt,ment is a weberrel mint a rakéta :) élveztem,ma már csak egy szép emlék,de az autó még mindig megvan,már egy ideje Angliában élek,itt külön van diákparkoló alap hogy mindenki kocsival jár,ugyanaz mint az Amerika.Csak itt nem számít nagyzolásnak,a legtöbb 17éves kap kocsit,és a legtöbb dolgozik diákmunkán nap mint nap,nekem is van több 16-17éves ˝kollégám˝ igaz lusták mint az összes angol,de megkeresik a nyaralásra legalább a zsebpénzt,persze mimdenki Európába,USA-ba megy..
2013. aug. 28. 00:46
13/16 A kérdező kommentje:
Köszi!
Nem fogom rejtegetni, meg sétálgatni (igaz csak pár utcasarok max.) pár ember miatt, és azért nyugodtabb is vagyok, ha néha rápillanthatok az autóra.:) Az pedig példásan tükrözi a kinti helyzetet, hogy ott már természetesnek vett egy autó a fiataloknak. Egyébként rosszul írtam, pontosan Zafira Tourer a neve, a sima Zafira az ezelőtti modell.
2013. aug. 28. 02:19
14/16 anonim válasza:
Az idősebbik fiam is járhatott volna autóval, de kértem ne tegye, mert az irigység az igencsak jelen van...megfogadta nagy nehezen, csak az érettségire ment be vele..(egyébként a szabadidejében autózhatott) a kisebbik fiam ugyanígy kapott autót, de ő nem fogadta meg a tanácsom..már az első nap a diri kocsija mellé parkolt..az kedvesen mondta neki, hogy fiam, ne járj kocsival, mert tiltja a szabályzat a balesetveszély miatt..azt mondta, hogy így neki kényelmesebb...aztán a kitűnő tanuló negyedikes gyerek elkezdett rossz jegyeket begyűjteni..pedig tanult, mint állat..épp, hogy átcsúszott...de autóval járt...
hát ez csak példabeszéd volt, lehet, hogy nem is igaz...de gondolkozz..
2013. aug. 28. 08:36
15/16 A kérdező kommentje:
Egy autótól ennyire megváltozott a fiad? Ez azért durva.:/ Most nyáron már sok fele mentem autóval, többször Balcsira is haverokkal, és sem én sem mások nem tapasztaltak a viselkedésemen érdemi változást, attól hogy kaptam egy kocsit. Szerintem az igazgatónak pont semmi köze ahhoz hogy mivel jár a diák, iskolán kívül nem hiszem hogy sok jogköre lenne. Itt nincs vele semmi bajuk, sőt kifejezetten támogatják, ha átengeded a tanműhelynek párszor.:) Bár ez jól meg rosszul is elsülhet, mert ugyan ingyen kicserélik az olajat, szűrőket, ilyesmiket, de azért mégis egy idegennek, ráadásul egy gyakornoknak kell átengedned az autót, ott a rizikó.:D Bár az igaz, hogy oktató mellett csinálnak mindent.
2013. aug. 29. 00:20
16/16 Sinead válasza:
#14/15 Nem az autó miatt változott meg a fiad, hanem a rossz társaság miatt, amibe belekeveredett. Lehet hogy köze volt hozzá az autónak, de nem sok. Ha kollégista a fiú, az még rosszabb.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!