Manuális váltó gyakorlása?
Figyelt kérdés
3 éve tettem le a jogosítványt azóta egy 3 alkalommal vezettem, de most lehetőségem nyílt egy ford focust vezetni. A problémám az lenne,hogy abszolút nincs rutinom a manuális váltó használatában, néha félreváltottam,előzésés sem volt zökkenőmentes és valahogy nem érzem át,hogy mennyire kéne visszaváltani bizonyos szitukban. Így nem is igazán merek elindulni a nagyvárosban, szerintetek,hogy tudnám hatékonyan begyakorolni?2013. aug. 23. 20:36
1/2 anonim válasza:
hát....tudtommal...gyakorolni úgy kell, h azt csinálod sokszor, ami nem megy....de lehet tévedek..
2/2 anonim válasza:
Ezt nem értem! Kétlem, hogy automatán vizsgáztál, mert nem sok autósiskola csinál ilyet, de ha esetleg téll. azon vizsgáztál abban az esetben nem vezethetsz manuálisat. Te elfelejtettél vezetni?
Am. leírom:
1-be kb. 20-ig nyomod
2-be 35-40
3-ba 45-ig
4 és onnan 50 a max. lakott területen belül.
Ha vmelyik lassabb kategóriába lassítasz akk. abba váltasz vissza. Nem kötelező mindig fékezni sem, ha nem kell hirtelen lassulás, használhatsz motorféket is. aZ úgy néz ki, hogy vissza váltasz és felengeded a kuplungot. 1-be meg 2-be van a legnagyobb motorfék. Jobban nem tudom, leírni, ezt érezni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!