Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első motor, félek a kicsúszást...

Első motor, félek a kicsúszástól?!

Figyelt kérdés
Első motoromat tervezem megvenni, yamaha yzf r125-re gondoltam, de egy kicsit be vagyok fosva. Sok helyen látom,hogy még a profibbak és ki szoktak csúszni pl kanyarokban és ettől egy kicsit félek, nem feltétlen magamra gondolok, de a motorban is komoly sérülések keletkezhetnek. Először csak városban motorozgatnék,hogy minél jobban ráérezzek, de aztán bizony mennék az ismeretlen utakra. Mi a véleményetek, valóban van okom félni ettől még rendes időjárási körülmények között is és normál sebességgel,szabályokat betartva?
2013. aug. 23. 16:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Nincs! Én kocsival is lassítok kanyarban illetve vissza váltok, javaslom tedd Te is ezt motornál és akkor nem lesz baj.
2013. aug. 23. 16:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha még nem motoroztál, akkor nagyjából most fogod megszerezni a szükséges rutint. Légy óvatos, és ne próbálj meg mindenhol a max megengedettel befordulni. Ha belejöttél, majd utána jaszkarizhatsz eleget.
2013. aug. 23. 16:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Rámész kanyarban lévő úthibára, akkor is simán megcsúszhatsz. Illetve az olaj is elég csúszós, ami kifolyik a kamionoból néha. Ha félsz, inkább ne vegyél motort, sajnos tényleg baromira veszélyes, sok figyelmetlen autós, teherautós van és nincs kaszni ami megvéd. Főleg városban..
2013. aug. 23. 17:23
 4/6 anonim ***** válasza:

Ha óvatosan vezetsz, akkor erre kicsi az esély, ahhoz lenne kell valaminek az úton, hirtelen meghibásodás, mit tudom én.

De a motor az ilyen, lehet vele esni... De ahogy írtam, az óvatosság, a korlátaid ismerete s annak tudata, hogy lehetsz profi, attól még jöhet sokminden (olajfolt, kőomlás, kutya, szarvas, kanyar után út közepén álló ember, kátyú, kavics)... Ezek sokat segítenek. Kezdj nagyon óvatosan s majd meglátod, mikor kell extra óvatosság, s ha valamit elrontasz, az sem feltétlenül jelent esést...

2013. aug. 23. 22:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Autónál is lehet ugyanúgy baleset, hogy köcsög mercis előz 80-nal és beléd rohan, mert nem lát, ezért hülyeség nem motorozni.
2013. aug. 23. 22:17
 6/6 anonim ***** válasza:
a profibbak is csak olajfolton csúsznak meg ha megengedett sebességgel mennek, de ha nincs olajfolt és mégis megcsúsznak akkor az azért van mert esetleg 160-al próbálnak bevenni egy olyan kanyart amit csak 90-el lehetne
2014. márc. 13. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!