A motoroknal a ccm lenyege mi is? Mi a jelentese? Mihez kapcsolodik?
Hengerűrtartalom. (Köbcenti)
A többi google. :)
az úgy elég tág,hogy a hengerűrtartalmat jelöli,
-az alsó és a felső dugattyú állás közti hengerűrtartalom,
"Mibe tudsz beleöteni valamit, hogy az ne folyjon ki?"
Jobb helyeken az üzemanyagtartály, a motor olajtartálya, a hajtóműolaj tere, a hűtőfolyadék kiegyenlítőtartálya és a fékfolyadéktartályok mind-mind ilyenek. :-)
(bocs, nem tudtam kihagyni)
Szerintem is jogos a kritika.
Egyébként ha valaki ilyen kérdést tesz fel, az nyilván tájékozatlan a témában, tehát én azt is elmondanám neki, hogy a "köbcenti", avagy a hengerűrtartalom kb annak a térnek az űrtartalmát jelöli, ahol az égés végbemegy. Tehát nagyon leegyszerűsítve, minél nagyobb a köbcenti, annál több tüzelőanyagot használunk és annál nagyobb lesz a teljesítmény. Ceteris paribus :)
A #3 észervétele teljesen jogos
A ccm a lökettérfogatot jelöli, ami a dugattyú alsó és felső holtponja közötti térfogat.
A hengerűrtartalom ennél több, mivel beleszámít a dugattyú felső holtpontja fölötti égéstér is.
"A hengerűrtartalom ennél több, mivel beleszámít a dugattyú felső holtpontja fölötti égéstér is."
Ha már mindenbe belekötünk akkor szorozzuk már meg a hengerek számával is.☺
Arra kíváncsi lennék, hogy a 6-os válasszal mi volt baj. A ceteris paribust nem értette aki leponztozta? :)
Mert egyébként egy olyan ember aki ilyet kérdez semmit nem ért abból amit a többiek leírtak.
A kérdező nem tudja mi a ccm, mihez kapcsolódik stb. Vélhetően egy kissrác, akinek az ember nem szakszavakkal magyaráz, hanem érthető mondatokkal, amiket képes feldolgozni.
"Jobb helyeken az üzemanyagtartály, a motor olajtartálya, a hajtóműolaj tere, a hűtőfolyadék kiegyenlítőtartálya és a fékfolyadéktartályok mind-mind ilyenek. :-)
(bocs, nem tudtam kihagyni)"
Az olajteknő oké. De a többi nem a motor része, szimpla tartályok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!