Mit lehet olyankor tenni, ha a rendőr belerúgott az autómba?
Kicsit nagy slunggal indultam el egy murvás, kavicsos parkolóból, és hát ilyenkor egy hátsókerekes autó 192 lóerővel könnyedén elkapar (na bumm). Már az aszfaltos úton voltam (parkolótól kb 100 méterre), mikor az egyik autó mögül kiugrott egy rendőr (helyi körzetis, de rendőrruha volt rajta) majdnem elütöttem, ráadásul ő úgy gondolta, hogy belerúg egyet az autómba. Nem álltam meg, mert nem akartam balhét, valamint a rendőr se jelezte, hogy legyek szíves félreállni (legalábbis a KRESZ szerint nem jelezte, de lehet, hogy az autóba rúgás, egyfajta új módszer). Szerencsémre (vagy az ő szerencséjére?) az autónak nem lett nagy baja, viszont azért a hátsó lámpámon látszik a dolog.
Mit tehetek, ha felkeres engem (mert biztos, hogy meg fog keresni) ???????? Jobb vitapozícióban vagyok mint ő??
Nagyon erős a gyanúm, hogy nem a teljes igazságot írtad le.
Nagy gázzal indultál, feltehetően a forgalmi helyzetnek nem megfelelő sebességet megválasztva, majd majdnem elgázoltál egy embert miután lassítás nélkül elhagytad a helyszínt. Ezek után még Te akarsz pattogni?
Feltételezem, hogy a rendőr nem akart öngyilkos lenni, így megfelelő haladási tempó mellett nem szabadott volna majdnem elütnöd.
Tisztában vagy magad és autód képességeivel? Még egy Formula 1-es versenyző sem merne ilyet kiejteni...
Szeretnék azért tisztába tenni pár dolgot!
Először is elég sokan látták az esetet, szemre ugye elég nehéz megmondani mennyivel mentem (hozzáteszem én se tudom, mert épp azon voltam, hogy ne üssem el), így sokan csak annyit láttak, hogy belerúgott az autómba.
Értem én, hogy rendet szeretne tenni.
Örömteli az is, hogy engem a szabályok maximális betartására köteleznek, de akkor tegyük azt úgy, ahogy a nagykönyvben le van írva (ne úgy, hogy kárt tegyünk a másik tulajdonában), valamint mozgó jármű elé kiugrás, sem túl logikus döntés, de vannak olyan esetek legyen az rendőr, mami, pöttyös labdás gyerek, ahol a sebességhatár betartása mellett sem lehet már megállni. Annak örülök, hogy ez, egy ilyen elkerülhető helyzet volt!
Még egyszer mondom, a rendőr direkt ugrott elém, és mivel nem jelezte a KRESZ szerinti egyértelmű szándékát ahhoz, hogy megálljak, nincs miről beszélnünk. És igen én tisztában vagyok a képességeimmel, ha te nem add vissza a jogsid, mert lehet te közveszélyesebb vagy, mint én!
Nos ez egy kis faluban történt, ismer mindenki mindenkit, így egymást is, ha nem ő keres meg, én fogom, és elbeszélgetek vele, jobb mint, ha akkor estünk volna egymásnak!
Azért köszönöm a hozzászólásokat!
Aztán attól kezdve hogy "elbeszélgettek", a rendőr akár naponta megállíthatja, és tarthat egy kis szabályszerű, minden részletre kiterjedő gépjárműellenőrzést. Nem jó dolog háborúzni, mert mindig mindenki egy kicsit erőssebbet üt vissza, mint amekkorát kapott, aztán elfajul az egész.
Gondolom a kérdező sem örülne neki, ha nekiállna gumibarázda mélységet méregetni, meg hasonlók..., ha valakit fel akar ültetni a sz*pórollerra, neki is vannak eszközei és ismerősei is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!