Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell olajteknőt felszer...

Paracletos kérdése:

Hogyan kell olajteknőt felszerelni 1997 suzuki 1. 0-ra? Gyárilag nem volt tömítés téve csak paszta, én se tegyek tömítést? Pontról-pontra, hogy tegyem fel, hol pasztázzam, hagyjak rést amég megköt?

Figyelt kérdés

2013. aug. 18. 19:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Hát igen, akna vagy rámpa nélkül nehezebb a dolog. De kellő elszántsággal minden megoldható! :)

(pl ha fával szoktatok fűteni akkor vágsz megfelelő hosszúságú tuskókat, aztán azokkal bakolod fel :) Mi így csináltuk ha a kocsi alatt kelletett dolgozni)

Azt hogy érted hogy a csavar ferdén ment be? Rosszul kapott bele a menetbe? Az még okozhat gondot., Lehet jobb lett volna leszedi a kipufogónak azt a részét.

Paszta sokáig tart. Én a legkisebb kiszerelést vettem meg anno, azóta legalább 2x összeraktam vele a blokkot :D

És ott van olyan rész ahova kell 2-3mm vastag paszta, annyi a hézag... (előző tulaj nem tudom hogy a fenébe csavarta meg úgy az aluöntvényt...)

2013. aug. 20. 22:54
 12/20 A kérdező kommentje:
Pont ott ment a kipufogó az egyik csavarnál, ami miatt nem tudtam teljesen függőlegesen behajtani (picit ferdén állt a kulcs) de tettem alá egy plussz alátétet és kézzel csavartam amíg tudtam. Végül azért bement rendesen. Feltöltöttem ma olajjalpicit megijedtem mert olajos lett a kezem az illesztésnél de oda csak egy kis olaj folyt szerintem a szürő helyéről (le volt véve) járattam 20 percet és nem tapasztaltam folyást, legalábbis nincs a kocsi alatt egy csepp sem, de majd kiderül..
2013. aug. 21. 20:22
 13/20 anonim ***** válasza:
Töltsd fel teljesen. Használd, aztán tegyél egy tiszta kartonlapot alá. Ha szivárog valahol akkor rögtön észre fogod venni.
2013. aug. 21. 22:09
 14/20 A kérdező kommentje:
Az van, hogy hazajöttem vele.. Nem csöpög az olaj, viszont ha a kezemet végighúzom az illesztésnél bizony egy picit olajos lesz.. Közben azért beszéltem a szerelővel is, azt mondta kb 7 ezerért lecseréli a tömítést ha gondolom. Az is lehet, hogy az olajszűrő alól folyik oda egy kis olaj? Mert ha nem illeszkedne jól a karter, azért csöpögne az olaj rendesen (gondolom én)
2013. aug. 22. 07:33
 15/20 anonim ***** válasza:

Hát ezt egyszerű kideríteni.

Benzines ronggyal áttörlöd a blokkot a szűrő körül és alatt valamint a teknő körül. Aztán ha valahol szivárog akkor úgy rögtön észre fogod venni.

2013. aug. 22. 11:57
 16/20 A kérdező kommentje:
picit ugyan, de csöpög az olaj... :-(
2013. aug. 23. 07:44
 17/20 anonim ***** válasza:

Teknőnél?

Hát akkor fuss neki megint! :)

Lehet kicsit több paszta kell rá, vagy jobban le kell pucolni a felületeket.

Írtad hogy paszta maradt, olaj gondolom friss, tehát az majd mehet vissza bele. Így meg csak szabad időt veszítesz azzal ha megint megpróbálod.

2013. aug. 23. 13:10
 18/20 A kérdező kommentje:

Megcsináltam kétszer annyi pasztával. Visszagondolva, nagyon keveset tettem rá első körben. Most már teljesen jó, hála Nektek :-)

Köszönöm a segítségeket!

Remélem 10-20 évig már nem kell ezzel foglalkoznom :)))

2013. aug. 25. 07:15
 19/20 anonim ***** válasza:

Na, örülök neki hogy sikerült :)

Nem egy nagy ördöngöség ez, csak ki kell tapasztalni hogy hogy jó :)

2013. aug. 25. 17:51
 20/20 anonim válasza:

Hello!

Azt meg tudjátok mondani légyszi, hogy 1.0-ás Swift (1998.) olajteknő leszerelésénél a kipufogót szét kell szedni?

Előre is köszönöm a választ!

2017. nov. 16. 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!