Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fiat tipo 1.4IE nem indul mi...

Fiat tipo 1.4IE nem indul mi lehet az oka? többi lent.

Figyelt kérdés

Van egy fiat tipo 1.4IE-m a Tegnap elmentem vele 20km...letettem az autót és semmi gond nem volt vele..este mentem volna el vele, indítottam volna és nem indult...másnap vissza mentem érte és érdekes módon beindult...Mai nap megint el mentem vele 4km...letettem 1.5órára és indítottam volna és megint nem indult...Minden ugyan úgy működik (elektronika,aku,önindító, stb.) ahogy eddig, 1különbséggel hogy nem indul. Mi lehet a gond? Szikrát kap,akku jó,önindító pörget,elektronika ugyan úgy működik mint eddig,benzint kap. Mi lehet a gond?

A válaszokat köszönöm!

2013. aug. 17. 21:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Velem is volt ilyen, az akkusaru mozgatása megoldotta egyből a problémámat. Próbáld meg úgy rátenni a sarut, hogy feszüljön rajta.
2013. aug. 18. 00:32
 2/7 anonim ***** válasza:
Akkor csak a befecskendező hibája lehet, nem kap üzemanyagot. Sorba kell menni. Először a porlasztót szedd ki, indítózz, priccel e benzint. Ha nem menj tovább addig, amíg meg nem találod, hol akad meg az üzemanyag. lehet elektronikus probléma, porlasztó probléma, de mindenképp a villamos rendszerhez köthető lesz, ha egyszer beindul máskor nem.
2013. aug. 18. 09:16
 3/7 anonim ***** válasza:

"Akkor csak a befecskendező hibája lehet, nem kap üzemanyagot."

Mintha azt írta volna a kérdező, hogy kap benzint...

"Először a porlasztót szedd ki, indítózz, priccel e (sic!) benzint."

Központi befecskendezéses, elég levenni a légszűrőt ehhez!

De mindenesetre tényleg sorra kell venni minden hibaforrást. Lehet egy sima kontakt hiba pl. a trafó környékén, lehet egy szétkopott osztófej, vagy rotor, és csak néha produkálja a hibát. Engem egy 3000 Ft-os hőmérséklet jeladó szívatott sokáig: hol ment, hol nem, mert néha nem tudta milyen meleg a motor és rádúsított, aztán jól teleszívta magát és csak húzásra (tudom egy állat vagyok, hogy katalizátorost meghúzattam) indult be.

Szerintem.

2013. aug. 18. 10:10
 4/7 A kérdező kommentje:
Most megpucolom a gyertyákat is, hátha az okozza ha nem akkor már tényleg passz :D, betolni akartuk, püffög mintha akarna indulni, de én úgy "érzem" nem kap szikrát..:S
2013. aug. 18. 12:40
 5/7 anonim ***** válasza:
jeladó ?
2013. aug. 18. 14:48
 6/7 anonim ***** válasza:

Azt írtad hogy szikra van...akkor lehet hogy nem nézted meg rendesen?

Tehát nézd át rendesen, sorban.

Van e szikra minden hengerben? Ha nincs, akkor menj sorba, gyújtókábel, elosztó, trafó.

Ha van, akkor befecskendező. Porlasztók, befecskendező, főleg villamos vezetékek, jeladók.

Hibakeresés csak úgy működik, ha sorba veszel minden lehetőséget.

2013. aug. 19. 08:32
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat le lesz ellenőrizve minden amiket írtatok remélem, hogy működni fog...!
2013. aug. 19. 22:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!