Mi történik ha az akkusarukat megcserélem?
A sarukon nincs rajta h melyik a pozitív és melyik a negatív pólusra való.
Mi van ha rosszul teszem rá az akkut?
Pedig nagyon egyszerű eldönteni, melyik saru melyik. A negatív saru az autó kasznijához van csavarozva és 1db vastag vezeték, a pozitív pedig több vezetékből is állhat és ebből az egyik az önindítóhoz megy.
ha netán fordítva kötöd be, zárlatot csinálsz, lemerül az akksi. A villanymotorok és egyéb villamos berendezések, amik közvetlenül az akksiról működnek, póluscsere esetén ők maguk okozzák a zárlatot, rosszabb esetben valamely elektronikus berendezés tönkre is mehet. Villanymotoroknak nem lesz baja.
Elméletileg nem tudod, de ne is próbáld meg.
Az akku két pólusa eltérő vastagságú! A pozitív mindig vsatagabb.
Ha mégis sikerülne, tönkremehet az akksi és az elektromos rendszer is!
ha fordítva kötöm be akkro enm is működik?
Mert most megy, csak gyenge, nem tudom h rossz az akksi vagy csak rosszul lett berakva
Úgy értem hogy működik az index meg ilyenek, forgatja az önindítót.
Egyik szál kék, a másik fekete, de van egy csatlakozó hogy könnyebben ki lehessen szedni télre.
"robogórol van szó"
Ezt illett volna a kérdésben is megadni!
Sziasztok!
A mi nap nagy rohanásban az aksi töltőt fordítva raktam fel az aksira (az autóból nem volt kiszerelve az aksi, és a kábeleket sem csatlakoztattam le). Azóta az aksi töltő töltöttségi mutatója nem mozdul, nallán áll. Végül a szomszéd autójával 10 MP alatt beindult az autó, de az aksi töltő állapota érdekel. Mit kell megnézném, hogy javíthassam?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!