50cm³ alatti motorhoz kell jogosítvány?
Figyelt kérdés
Sziasztok szeretném megtudni hogy ez most hogy van 50cm³ alatt jel vagy nem kell jogsi. Sokan mondták hogy kel mások meg hogy nem SEGÍTSETEK kérlek.
Venni szeretnék egy motort amire nem kell jogsi ezért kérdezem.
Előre is köszönöm.
2013. aug. 16. 19:08
1/13 anonim válasza:
400 W-os teljesítmény alatt nem kell jogosítvány. 400 W és 50 köbcenti között legalább M vagy AM kategóriájú jogosítvány kell.
2/13 A kérdező kommentje:
Akkor 50cm³ és 400w-ig lehet jogsi nélkül vezetni motort?
2013. aug. 16. 19:12
3/13 anonim válasza:
Igen, az ilyen motorok - megfelelő feltételek mellett - kerékpárnak minősülnek, tehát jogosítvány nélkül vezethetőek.
4/13 A kérdező kommentje:
Rendben nagyon szépen köszönöm a gyors választ.
2013. aug. 16. 19:40
5/13 anonim válasza:
50ccm-re kell AM jogsi, mert segédmotornak számít. Ha 300 kW alatti a teljesítménye, akkor nem minősül segédmotornak, tehát nem kell. Legalábbis én 300 kW-ról tudok, nem 400-ról.
6/13 anonim válasza:
Az első válaszadó, amire te gondolsz az nem 400 hanem 300W.
Kérdezőnek pedig:
50ccm alatt kell jogsi. M vagy AM kategória.
Minden 300w feletti járműre kell jogosítvány. Az az alattiakra nem. (tehát hivatalosan a tescos 350w-os villanybicajra is kéne M vagy AM kategória, meg biztosítás, meg bukó, meg állandóan felkapcsolt világítás...)
7/13 anonim válasza:
Mindig eltévesztem, hogy 300 vagy 400 W-nál húzódik a határ...
(újabban akkor is hülyeségeket írok, ha nem iszom)
8/13 anonim válasza:
5-ös a 300 kW az egy kicsit sok lenne egy smkp-ba.szerintem :d
9/13 A kérdező kommentje:
Tudtok ajánlani olyan márkájú robban motoros kerékpárt biciklit vagy motort amihez nem kell jogosítvány mert most egy ilyen járművet szeretnék venni ezért is kérdeztem hogy mettől kel jogosítvány. ( Elektromos bicajt ne ajánljatok, csak motorost! ) Köszönöm a válaszokat :)
2013. aug. 17. 17:52
10/13 anonim válasza:
Kb bármilyen dongó motoros gép ilyen. Vagy lehet venni külön dongó motor szettet. Azt meg elég sok bicajra rá lehet építeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!