Jól gondolom, hogy ez kuplung probléma? Mennyibe kerül a cseréltetése?
Figyelt kérdés
Van egy régi Suzuki Swift Sedanunk. 3 hete kaptam meg a jogosítványom, azóta mentünk vele pár helyre. Tegnap azt vettem észre, hogy a kuplung puhább lett, megnőtt a holt játéka illetve sebességváltásnál mikor kiveszem az egyik fokozatból egy zörgést lehet hallani, mintha leejtenének egy csavart. Bocs, nem tudom jobban leírni. A lükfercet nehezen veszi be és indulásnál kopogás hallatszik a motor térből.
Mennyibe kerül baráti áron egy kuplung csere?
2013. aug. 13. 19:24
1/12 anonim válasza:
Ha a kuplung puha, akkor lehet, hogy elkopott a tárcsa. Viszont ez a kopogás érdekes. Lehet, hogy egy egész kuplungszerkezet kelleni fog.
2/12 anonim válasza:
20e ft körül kapsz Suzuki kuplungszettet. Ha nagyon igényes vagy, 50 körül van hozzá LUK.
RÜKVERC!!!
3/12 Thomech válasza:
Hát nekem is szerintem el van kpva a kuplung tárcsa a kocsimban (1993-as 1.3 Swift) mert amikor engedem vissza a kuplungot eléggé a visszaengedés végén fog! De nekem szépen veszi a fokozatokat. A lükvercet pedig köztudott, hogy minden Suzuki szarul kicsit recsegve veszi! A másik 2008 as Ignis-ünk is kicsit recsegve veszi a lükvercet, de már 0km es korától!
4/12 A kérdező kommentje:
A sebességet ez is veszi szépen sőt még ha gáz nélkül indulok elindul csak most ez feltűnt és félek, mert tanév kezdés, kéne a kocsi :/
2013. aug. 13. 22:02
5/12 anonim válasza:
Duplakuplungot neki! Elvileg nem szinkronizált a hátramenet, ezért recseg.
6/12 A kérdező kommentje:
Dupla kuplung? Ilyeneket már nem tanítanak. A kézifékes emelkedőn való indulásra is magamtól kellett rájönnöm azelőtt úgy indultam, mint diselessel, gondolom ez se tett jót a kuplungnak. :/
2013. aug. 13. 22:06
7/12 Thomech válasza:
Igen igen dupla kuplung! Mi is úgy szoktuk apámmal de van néha hogy könnyen beveszi és akkor is recseg csak akkor nagyon halkan vagy néha talán nem is. De általában megpróbáljuk nem erőltetni de mikor egy főúton fordulsz meg és vissza kell tolatnod mert nem fordul el teljesen és jönnek mind2 irányból akkor azért próbál sietni az ember és egyéb húzósabb helyzetekben!
8/12 Thomech válasza:
Nem tanítanak akkor eléggé gyökér oktatód lehetett! Nekem az elején elmondta ha nem veszi a lükvercet akkor csak annyi a teendő. Annyi hogy én Suzuki Splash en tanultam meg vezetni és néha ott is szükség volt a dupla kuplungra! Pedig abba is még csak 98.000Km volt bár igaz, hogy 2 év alatt de egy tanuló autónak még az semmi szerintem! :)
9/12 A kérdező kommentje:
Egy oktató sem tanítja már ezeket, mert eléggé igénybe veszik az autót és, hát ugye mindenen spórolni kell. A lényeg, hogy 100x megbukj, hogy fizess sokat.
2013. aug. 13. 23:00
10/12 anonim válasza:
Első olvasatra úgy gondolom hogy a kuplung bovden nyúlt meg, azt kell cserélni, nem emel ki eléggé a kuplung, az is okozhat zajt. Ezt vizsgáld meg mielőtt nagy munkába kezdenél. Ha nem ott van a gond, akkor valóban a kuplung. A zörgés azt jelzi, a kiplungszerkezetet is kell cserélni nemcsak a tárcsát. Valószínű, a kuplungcsapágy is kopott, az zörög induláskor és váltáskor. De először bovden!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!