Ki volt a hülye: én vagy a kamionos?
Szerintem amikor először dudált,akkor megakart ilyeszteni hogy "menjél már"..
Meg igen,nem szeretik ha fenntartják őket..főleg nem ha autósok..
Ha elkezd az ember seggébe jönni, akkor a sebességet kell a követési távolsághoz igazítani. Minélközelebb jön, annál lassabban menni, különben baj lesz, valaki elszáll.
Dudáljon, villogjon, nem kell figyelembe venni. Ha belemész ebbe a játékba (ő tol, te gyorsítasz), és valami balesetet okozol, a kutyát nem fogja érdekelni, mi jött mögötted, mert te hajtottál gyorsan.
Tudtommal ha külön tábla nem jelzi, alsó sebességhatár nincs a falukban. Ha nem tetszik neki, előzzön meg szabályosan ha van rá módja.
Velem csak olyan szokott lenni, hogy beláthatatlan kereszteződésnél, külön stop tábla kirakva és ha itt megállok mert betartom a Kreszt mert se magamat se másokat nem szeretnék összetörni, akkor mögöttem rendszeresen nyomják a dudát meg ordibálnak meg a középső ujjukat mutogatják. De már megszoktam és immunis vagyok az ilyenekre.
Néhány dolog számomra nem világos. Nem tudom miért hangsúlyozod ki, hogy közvetlenül a kanyar előtt? Ha nem belátható akkor te is bátor vagy, ha belátható akkor meg mindegy.
Elkezded kikerülni a bringásokat majd közben félreállsz?
vagy nem jól fogalmazol vagy te sem vagy te sem voltál a helyzet magaslatán.
A kamionos meg egy gyökér volt :D
Én se teljesen értem a szituációt. Kezdjük ott, hogy miért mentél 60-al egy olyan helyen, ahol 50-el szabad menni?
A bringásokat remélem olyan kanyarban előzted meg, ami belátható.
Aztán miért húzódtál le az út szélére? Gondolom látta, hogy nem akarsz megállni, csak lelassítasz. Miért nem mentél tovább 50-el? Mi az, hogy anélkül is kikerülhetett volna, hogy átmenjen a szembejövő sávba? Ha megelőzött volna, úgyis átmegy. Vagy jöttek szembe? Mert akkor meg nem csoda, hogy kiakadt azon, hogy előzni nem tud a szembejövők miatt, te meg ott gurulsz előtte.
Félreértések elkerülése végett:
"Nem tudom miért hangsúlyozod ki, hogy közvetlenül a kanyar előtt?"
Azért, mert jött egy kanyar, de nem volt éles, és amikor ez megtörtént, még valamivel a kanyar előtt voltunk.
"Elkezded kikerülni a bringásokat majd közben félreállsz?"
Nem közben, hanem utána, v.pillantóban láttam, hogy már elhagytam őket, tehát nem veszélyeztettem őket.
"Kezdjük ott, hogy miért mentél 60-al egy olyan helyen, ahol 50-el szabad menni?"
Mert ez a kanyar nem volt messze a falu határától és ilyenkor szép lassan fékezem le a kocsit. Persze nem azt kell alatta érteni, hogy 150-nel érkezek a településre. A falu határán fékezek, de mindig ráhagyok valamennyit és azt szép lassan csökkentem. Remélem érthető.
"A bringásokat remélem olyan kanyarban előzted meg, ami belátható."
A kanyar félig volt belátható, viszont a két - merthogy ketten voltak - bringás meg egymás után haladt teljesen az út szélén, vagyis nem kellett nagyon a szemközti sávba mennem.
"Aztán miért húzódtál le az út szélére?"
Azért mert a kamionos a kocsim hátában volt, dudált is (még jóval a kanyar előtt) és én úgy láttam jobbnak, hogy elengedem, ha már ennyire siet (szintén a kanyar előtt volt még).
"Mi az, hogy anélkül is kikerülhetett volna, hogy átmenjen a szembejövő sávba?"
Mivel egy kamion jóval szélesebb részét elfoglalja az útnak kanyarodáskor, mint egy személyautó, gondoskodtam róla, hogy legyen elég helye.
"Ha megelőzött volna, úgyis átmegy."
Amikor félreálltam, már csak a bicikliseket kellett kerülnie.
"Vagy jöttek szembe?"
Egyáltalán nem!
"Mert akkor meg nem csoda, hogy kiakadt azon, hogy előzni nem tud a szembejövők miatt, te meg ott gurulsz előtte."
Nem gurultam előtte. Tempósan mentem. Amikor félreálltam a földútra, akkor gurultam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!