Szerintetek legyek kamionos?
Ezt nem dönthetem el helyetted, de az biztos, hogy jelenleg az egyik legjobban fizető szakma a mai magyar (dübörgő) gazdaságban. Bár, ha a 2 diplomád nem csak wc papírnak való, akkor én ott próbálkoznék.
Előnyök: nincs főnököd, mármint olyan értelemben, hogy a hátad mögött áll, és csesztet mindenért. Persze ezt megoldják ma már elektronikával (a nagy testvér mindent lát, hall). Bejárhatod úgy Európát, hogy ezért még fizetnek is. Ha nem vagy lusta, és viszel biciklit (nekem van), akkor pazar helyekre juthatsz el.
Hátrányok: valóban nem kell sokat otthon lenned(márc. 12. óta vagyok kint), valamilyen szinten jól kell tűrni az igénytelenséget (nem tudsz minden nap fürdeni, koszos, retkes wc-k. Emiatt aztán barátnőt tartani is kérdéses, mert nem erre vágyik egy nő. Az életviteled felborul, mert van, hogy éjjel kell vezetni, össze-vissza eszel emiatt, stb.
A felsorolásom nem teljes körű, ha van kérdésed, írj privátot.
Ne hagyd hogy mások lebeszéljenek, amit eltervezel azt próbáld meg megvalósítani. Én is az szeretnék lenni, csak még van 2 évem a 21 éves korig. De a buszozást is szeretném kipróbálni, többen le próbálnak beszélni, de én nem engedek.
Ha meg 2 diplomád van, akkor beszélsz is idegen nyelvet nyilvánvalóan, tehát elveszett ember nem lennél.
Én is a főiskolát hagytam abba a kamionozásért, hogy csinálom egy darabig, pénzt keresek, aztán majd visszamegyek befejezem. Ennek 12 éve. Nincs kiszállás.
A fentiek összefoglalták a lényeget, én annyit tennék hozzá, hogy ezt nem lehet abbahagyni, kényszerré válik, anyagilag is, meg megszokod az igénytelenséget. Nincs kiszállás, ha elkezded, jó eséllyel onnan mész nyugdíjba (ha lesz, és kapsz, mert jellemzően minimálbéresek vagyunk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!