Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lemerült az autóm aksija...

Lemerült az autóm aksija meddig töltsem?

Figyelt kérdés
Felraktam tölteni a műszer szerint kb 6,1ameperrel tölt. 4-10 ig lehet állítani. Jól van ez így? Illetve ilyen erősséggel kb mennyi ideig töltsem? Szerintem 17amperes aksi van. A17 volt ráírva.

2013. aug. 11. 17:11
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
41Ah varta a17 360 aksi. 6 ampert kap már 1,5 órája. Egyik autóvillamossági ismerősöm töltötte utoljára és erre az értékre volt beállítva a töltő szóval gondolom nem lenne belőle gond. 2 óra töltés elvileg 30% ra töltődik fel. Akkor remélem nem lesz gond bele nem szeretnék a kocsival futkorászni a parkolóba mert lemerült.:D
2013. aug. 11. 18:40
 12/15 anonim ***** válasza:

Bármennyivel lehet tölteni épeszű határok között.

Nincs olyan hónap, hogy ez a kapacitás tizedével töltős ökörség elő ne kerülne.

A generátor sem annyival tötli, hanem akár 50-60 amperral is. Ha egy lemerülés közeli állapotú akku még be tudja indítani a motort, utána annyival tölt, amennyi a generátor áramerőssége, minusz a motorelektronika és az egyéb fogyasztók áramfelvétele.

Az a lányeg, hogy a feszültsége semmiképpen ne menjen 14.4 V fölé, mert károsodhat az akku.

Ezek a tények. Minden autó így tölti az akkut, mégis elmegy egy akku 4-5 évet. A kapaciutás tizedével, pláne huszadával töltés nettó ostobaság.

A kapacitás tizedével töltés az ős-ősrégi nikkel-kadmium akkukra volt igaz, 14 óra töltés a kapacitás tizedével.

A kapacitás huszada pedig az ólomakkukra vonatkozik: a feltüntetett kapacitást a kapacitás egyhuszad részével merítve tudja leadni.

2013. aug. 11. 23:42
 13/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Azért most már csak kb 4 amperrel tettem föl ártani az se fog úgyis csak este kell majd az autó. A feszültséget honnan tudjam meg mennyi?
2013. aug. 12. 12:08
 14/15 anonim ***** válasza:

23:42, jó akkor te csináld úgy!

Végül is akkumulátort lehet tölteni a 3000Ft-os teszkós töltővel is, amiben van egy vasmagos trafó meg két drót. Meg lehet pl egy CTEK-kel is. Utóbbit nyilván csak az "ostobák" választják.

Kérdező, amúgy mi lett, fel tudtad tölteni?

2013. aug. 12. 12:48
 15/15 A kérdező kommentje:
Igen kb 2 órán át 6 ampert kapott lazán kibírt az autó közel 10 indítást. De most felraktam 4 amperrel töltöm estig gondolom annyi már elég lesz neki. Bár tegnap volt valami baja. Töltőről levettem menni akartam a boltba a műszerfalon ki volt írva egy epc felirat és az autó nem érzékelte a gázt. Tövig nyomtam, meg se mukkant alapjáraton ment azaz kuplungot felengedtem és ment. Haza kellett jönnöm leparkoltam kb 10 perc múlva megnéztem és jó volt volt gáz stb elmentem boltba meg vissza minden tökéletes volt, és nem írta ki a feliratot csak indításkor egy másodperce. Majd elviszem jövőhéten egyik autóvillamossági ismerősömhöz de addig is remélem nem lesz gond vele.
2013. aug. 12. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!