Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lemerült az autóm aksija...

Lemerült az autóm aksija meddig töltsem?

Figyelt kérdés
Felraktam tölteni a műszer szerint kb 6,1ameperrel tölt. 4-10 ig lehet állítani. Jól van ez így? Illetve ilyen erősséggel kb mennyi ideig töltsem? Szerintem 17amperes aksi van. A17 volt ráírva.

2013. aug. 11. 17:11
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Ha jobban belegondolok hülyeség a 17 amper gondolom szabvány 48A aksi lehet benne. De ettől eltekintve akkor meddig érdemes tölteni és jó e a 6 amperes erősség?
2013. aug. 11. 17:12
 2/15 A kérdező kommentje:
Továbbá ahhoz, hogy elmenjek a boltba ~3km mennyi ideig érdemes tölteni? Utána felraknám akár egy éjszakára is csak hogy addig bírja ki.
2013. aug. 11. 17:16
 3/15 anonim ***** válasza:

Ha csak a boltig akarsz elmenni, akkor addig, hogy beindítsa a motort. Utána már úgyis tölti tovább a generátor.

Nekem olyan töltőm van (CTEK), amin nem lehet semmit állítani. Rá kell tenni, utána mindent beállít magának és "szól" ha feltöltötte.

Ettől függetlenünk nekem valami olyasmi rémlik, hogy a kapacitás legfeljebb tizedével szabad tölteni amperben. Tehát egy 48Ah-a akksira 5A-nél többet nem raknék.

2013. aug. 11. 17:29
 4/15 anonim ***** válasza:
Vagy egyszerűen betolod az autót.
2013. aug. 11. 17:30
 5/15 A kérdező kommentje:
Nem is tudtam, hogy egy autót is be lehet tolni. Gondolom szaladni kell vele. Nekem autóvillamossági ismerősöm lazán ráküldött 7-8 ampert is csak nem voltam benne biztos. A biztonság kedvéért inkább töltöm estig aztán holnap reggel megyek el vele. Nem tudom a generátor mennyit tölthetne azalatt a 2 km út alatt.
2013. aug. 11. 17:41
 6/15 A kérdező kommentje:
Szóval ha 5 órakkor felraktam 6 amperrel akkor 7 órakkor még elugorhatnék boltba nem járok úgy, hogy ott már nem fog beindulni?
2013. aug. 11. 17:44
 7/15 anonim ***** válasza:
Ha a generátor tölt és csak azért merült le az aksi mert valami kapcsolva maradt mondjuk a rádió vagy a riasztó húzta le akkor addig elég hogy a boltig és vissza elmenjél vele mert a generátor tölteni fogja, csak akkor ne riaszd be hanem csak kulccsal zárd be az autót és ennyi. Szerintem nyugodtan hagyhatod fent éjszakára, nekem az elfáradt aksimat 1 óráig kellett tölteni hogy kibírjon 10km-er utat a boltig ott már rögtön az újat kapcsoltam rá, nem kísérleteztem a régivel.
2013. aug. 11. 17:51
 8/15 anonim ***** válasza:
Bocsánat 1 éjszakára kellett feltennem.
2013. aug. 11. 17:52
 9/15 A kérdező kommentje:
A lámpa pár órán át bekapcsolva maradt és ezt elfelejtettem így most indulásnál derült ki, hogy lemerítette. Akkor gondolom 2 óra alatt az 12amper töltöttség elég az 48 nak a negyede.
2013. aug. 11. 17:52
 10/15 anonim ***** válasza:

Jó lenne tudni hogy pontosan mennyi a kapacitása

HA le volt merülve legalább félig akkor lehet ugymond gyorstöltés csinálni, tehát nagyobb amperrel megküldeni egy kis ideig (normál áram [C20] 5-10 szerese) de ilyenkor nézni kellene a hőfokot (40 C fokot és ne legyen gázképződés)

De ha jól olvastam már töltöttél rajta valamennyit

Akkor töltsd úgy hogy a kapacítás 10%-ával amperben kifejezve (pl.: 48Ah-s akkut 4,8 Amperrel tölteni

2013. aug. 11. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!