Mekkora motort lehet belepaszírozni egy 2105-ös, vagy 2107-es Ladába?
Kezdem azzal, hogy NINCS egyenlőre se autóm, se pénzem egy esetleges átalakításra. Elvi kérdés.
(Provokatív kérdések természetesen jelentve lesznek.)
Szóval a kérdés:
Ha adott egy (kettő) fentebb leírt autó, akkor milyen gyártmányú és mekkora hengerűrtartalmú motor fér bele? Értem ezt úgy, hogy nem kell jelentősen variálni az autó alapjain és forgalomba is helyezhető - nem egy vagyonért.
A motorhoz gondolom nem jó a gyári Lada váltó, ehhez kellhet valami átalakítás?
A futómű természetesen kompletten csere, fékekkel együtt.
Off
http://www.youtube.com/watch?v=Kd5S83GhUR8
ez azért kemény :DDD el tudtam volna viselni a mienkben is
Ha rendszámot is akarsz rá, azért járj utána jobban a témának! Ne itt, hanem az illetékeseknél (okmányiroda, közlekedési felügyelet, stb.)!
Nekem ugyan nem Ladám van, (van az is, 2101-es, de abban a gyári széria motor van), de abban tavaly lett motor cserélve. Ugyan olyanra, mint a gyári: 1.7-es közös nyomócsöves turbódízel, de ez most lényegtelen is.
Nem én csináltam a cserét, hanem még az előző tulaj. Ő mondott valami olyasmit, hogy most már csak típus azonos motor cserét engedélyeznek hivatalosan.
Tehát Ladába Lada motort tehetsz. Abból meg ezekben, talán 1.6-os, 1.7-es(?) volt a legnagyobb. És ekkor is természetesen új törzskönyv, új forgalmi, stb.
Szóval érdeklődd meg pontosan! Nehogy úgy járj hogy több százezret ráköltesz és akkor derüljön ki, hogy nem is használhatod közúton!
Köszi szépen mindenkinek!
(Igen, ha majd bele is vágok, a hivatalos ügyekkel fogom kezdeni. Nem szeretnék koppanni. :D)
A videó pedig elég dögös, egy hasonlóval nem szégyenkezne az ember.
És ha egy gyári motort szeretnék tuningolni (1.3-mas, ha jól tudom), akkor abból legfeljebb mekkora teljesítményt lehet kihozni? (Úgy értem, hogy ne menjen túlságosan a nyomaték rovására.)
Értem. Nos, ennyire még nem vagyok jártas a dologban. Az azonos kódú blokk legjobb tudomásom szerint ugyanolyan paraméterekkel rendelkező motort jelent. Tehát nem feltétlenül van értelme cserélni.
Fúrni meddig lehet biztonságosan egy szériamotort?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!