Autokereskedonel lehet alkudni az auto arabol?
Alkudni mindenhol lehet - még a vadi újnál is, sőőőőt...
Nem olvastam végig a válaszokat, de egy tanács: menj oda, nézd át alaposan a kocsit (előre felkészülve a típushibákból, amiket nagyon meg kell nézni), jó ha értesz is hozzá, mert aki ebből él kiszúrja ha valaki csak mímeli a hozzáértést. Ha átnézted, akkor elmondhatod a hibákat ha vannak (mármint azokat amiket ő nem mondott el önszántából) és utána ajánlhatsz összeget. Annyit amennyi jólesik, a kereskedő nem olyan mint a magánszemély, pl. én, akinek ha az irányár felét ajánlanád kidobna a házából.
Szóval mondd meg neki amit gondolsz, meglátod mit reagál. Aztán ha úgy van akkor megegyeztek. Ha nem, akkor meg kedvesen elköszönsz.
Én eddig az összes autómat mikor vásároltam, az volt az első kérdésem az eladótól (mindegy hogy kereskedő vagy nem): mennyiért adja az autót?
Soha nem fordult elő hogy ne tudjak alkudni (15 autót vásároltam eddig életemben), volt, hogy az 1.500.000-res autót elhoztam 1.200.000-ért, pedig hibátlan autó volt.
Szóval lehet g*cinek lenni az eladóval szemben, szerintem megér annyit az a pénz.
A fikizassal en is vigyaznek, mert konnyen komolytalannak itelhet a kereskedo, es ha fejre allsz sem adja olcsobban, amolyan "csakazertis" alapon.
Ha nagyon egyedi a verda, akkor pedig a lelkendezesbol fogj vissza egy kicsit. En a legelso automnal nem tudtam leplezni a boldogsagomat, mert pont olyat akartam es tudtak ok is, hogy kozelben nincs meg egy ilyen, es nem engedtek.
Viszont amit most hajtok, azt ketszer mentem megnezni. Remegett a labam annyira akartam, de sikerult poker arccal tavozni, es mikor legkozelebb epp arra jartam, visszamentem es mivel elozo latogatasom ota senki nem erdeklodott a vas utan, igy en olcsobban elhozhattam :)
A paromat az o autovasarlasanal pedig a parkolobol hivtak vissza, hogy na jo, megis odaadjak annyiert csak jojjon vissza, uljon le, kavet hozhatunk? ... :)
Csak ugyesen, sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!