Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autokereskedonel lehet alkudni...

Autokereskedonel lehet alkudni az auto arabol?

Figyelt kérdés
Eddig minden vasarlasomnal kovettem a "kereskedonel soha" elvet, de most egy itthon eleg ritka hobbiautot keresek magamnak, es a kepek alapjan legszebb darabot egy kereskedonel talaltam meg. Tudom hogy maganszemelynel olyan 15-20%-ot le lehet alkudni az arbol, na de mi a helyzet a kereskedovel? Az auto amit kineztem 800.ezerert van meghirdetve, annyit nem adnek erte, meg ha minden igaz is ami a hirdetesben van, maximum 700.ezret. Arra gondolok hogy odamegyek, megnezem, aztan ha minden oke ajanlok neki 650.ezer kp-t, es akkor meg olyan 50ezret alkudozhat o is folfele, az meg belefer. Szerintetek ez realis elkepzeles?
2013. aug. 9. 18:31
1 2
 11/14 Dörmögő ***** válasza:
100%
A kereskedők ha jól tudom akkor átlag 15 % felárral dolgoznak. Tehát ha 800-ért árulja a kocsit akkor ő kb 700-ért vette. Ezek alapján 700 alá tuti nem engedi, de egy 20-30 ezret lehet hogy elenged.
2013. aug. 9. 19:35
 12/14 anonim ***** válasza:

Alkudni mindenhol lehet - még a vadi újnál is, sőőőőt...

Nem olvastam végig a válaszokat, de egy tanács: menj oda, nézd át alaposan a kocsit (előre felkészülve a típushibákból, amiket nagyon meg kell nézni), jó ha értesz is hozzá, mert aki ebből él kiszúrja ha valaki csak mímeli a hozzáértést. Ha átnézted, akkor elmondhatod a hibákat ha vannak (mármint azokat amiket ő nem mondott el önszántából) és utána ajánlhatsz összeget. Annyit amennyi jólesik, a kereskedő nem olyan mint a magánszemély, pl. én, akinek ha az irányár felét ajánlanád kidobna a házából.

Szóval mondd meg neki amit gondolsz, meglátod mit reagál. Aztán ha úgy van akkor megegyeztek. Ha nem, akkor meg kedvesen elköszönsz.

2013. aug. 9. 19:41
 13/14 anonim ***** válasza:

Én eddig az összes autómat mikor vásároltam, az volt az első kérdésem az eladótól (mindegy hogy kereskedő vagy nem): mennyiért adja az autót?

Soha nem fordult elő hogy ne tudjak alkudni (15 autót vásároltam eddig életemben), volt, hogy az 1.500.000-res autót elhoztam 1.200.000-ért, pedig hibátlan autó volt.

Szóval lehet g*cinek lenni az eladóval szemben, szerintem megér annyit az a pénz.

2013. aug. 9. 20:07
 14/14 anonim ***** válasza:

A fikizassal en is vigyaznek, mert konnyen komolytalannak itelhet a kereskedo, es ha fejre allsz sem adja olcsobban, amolyan "csakazertis" alapon.

Ha nagyon egyedi a verda, akkor pedig a lelkendezesbol fogj vissza egy kicsit. En a legelso automnal nem tudtam leplezni a boldogsagomat, mert pont olyat akartam es tudtak ok is, hogy kozelben nincs meg egy ilyen, es nem engedtek.

Viszont amit most hajtok, azt ketszer mentem megnezni. Remegett a labam annyira akartam, de sikerult poker arccal tavozni, es mikor legkozelebb epp arra jartam, visszamentem es mivel elozo latogatasom ota senki nem erdeklodott a vas utan, igy en olcsobban elhozhattam :)

A paromat az o autovasarlasanal pedig a parkolobol hivtak vissza, hogy na jo, megis odaadjak annyiert csak jojjon vissza, uljon le, kavet hozhatunk? ... :)

Csak ugyesen, sok sikert!

2013. aug. 10. 01:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!