Eddig minden vasarlasomnal kovettem a "kereskedonel soha" elvet, de most egy itthon eleg ritka hobbiautot keresek magamnak, es a kepek alapjan legszebb darabot egy kereskedonel talaltam meg. Tudom hogy maganszemelynel olyan 15-20%-ot le lehet alkudni az arbol, na de mi a helyzet a kereskedovel? Az auto amit kineztem 800.ezerert van meghirdetve, annyit nem adnek erte, meg ha minden igaz is ami a hirdetesben van, maximum 700.ezret. Arra gondolok hogy odamegyek, megnezem, aztan ha minden oke ajanlok neki 650.ezer kp-t, es akkor meg olyan 50ezret alkudozhat o is folfele, az meg belefer. Szerintetek ez realis elkepzeles?
Lehet kereskedőnél is de nem sokat. Szerintem max. 750-ért adja oda.
2013. aug. 9. 18:37
2/14 anonim válasza:
kereskedőnél is lehet.én használt robogót 270-ről 235-re alkudtam le.
és azt mondta hogy az új robogókból is nyugodtan lehet alkudni.(itt meglepődtem)
2013. aug. 9. 18:38
3/14 anonim válasza:
Ha belemegy persze, de legyen is rá alapod, ne egy makulátlan állapotú, amúgy is ár alatt hirdetett autót akarj 650-ért elhozni. Ha valóban értékes autó, akkor valószínűleg a kereskedő is jól tudja, ha nem adja el neked, majd jön egy másik vevő aki boldogan kiperkálja a 800-at is.
2013. aug. 9. 18:49
4/14 anonim válasza:
Meglepő,. de én az új motor árából tudtam alkudni, viszont mikor vettem egy használtat, abból egy forintot nem sikerült. Szerintem teljesen ember/kereskedő függő.
Én olyan vagyok hogy amit eladok azt mindig fix áron kínálom, sosem engedek a "csak egy ötöst engedj el belőle" dolgoknak. Vagy kell annyiért vagy nem.
2013. aug. 9. 18:53
5/14 anonim válasza:
Persze hogy lehet, én 4 hónapja mikor új autót vettem, ott is alkudtam, a márkakereskedésbe, 4.490.000 ről 4.290.000-re . 3 márkakereskedésben néztem autót, felhivtam mindet és érdeklődtem, az egyik ajánlotta ugyanazt az autót x összegért, a másikkal beszéltem utána telefonon, és mondtam neki hogy ez a kereskedő ennyiért adná ugyanazt, és egymásra alkudoztak :D nagyon vicces volt :D
2013. aug. 9. 18:53
6/14 A kérdező kommentje:
Azt majd en intezem, lefikazom en az arcaba az autot, akarmilyen jo allapotban van:) Ez kopog, az log, amaz kattog, emez csere, ules ki van ulve, stb stb...Mindenbe bele lehet kotni.
Koszonom szepen a valaszokat, csak maga az egesz dolog volt idegen nekem, nem tudtam hogy egyaltalan lehet-e, vegsosoron a boltban sem alkudozhatsz.
2013. aug. 9. 18:54
7/14 A kérdező kommentje:
Haha, en regebben az egymas elott-mogott allo taxisokat hergeltem egymasra ugyanezzel a modszerrel:D
Meg egyszer koszonom, ment mindenkinek a zold kez.
2013. aug. 9. 18:55
8/14 anonim válasza:
Na én biztos elzavarnálak a fenébe ha az arcombafikáznád azt, amit el szeretnél adni. Valószínű sokan mások is. Ezzel nem mész semmire...
2013. aug. 9. 19:03
9/14 anonim válasza:
Aki egyből fikázza az autót az teljesen egyértelmű hogy alkudni akar az árából. Az ilyennek biztos nem engednek alkudni. A "most csak ennyi pénzem van de ennyiért holnap elvinném " szöveg sokkal hatásosabb.
2013. aug. 9. 19:15
10/14 anonim válasza:
En mindig alkudtam eddig azzal az oszinte modszerrel, hogy altalaban ovatosan puhatolozok, majd amikor van rola nemi sejtesem mennyit lenne hajlando engedni, akkor az ala igerek, megmondva hogy nekem tenyleg kell az auto, es azonnal KP-ban kifizetem (meg mi is mutatom a tarcam hogy ott van benne a penz) de csak ennyim van sajnos ennyi a teljes keret nekem, bele tudna-e menni. Persze ha nemet mond es nekem tenyleg kell a kocsi kicsit gaz mondani hogy nahat talaltam meg 50ezret a zsebembe :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!