Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen autót érdemes venni 5...

Milyen autót érdemes venni 5 millió ft-ból?

Figyelt kérdés

Ha van itt egy hozzáértő, jó lenne, ha tudna tanácsot adni.

5 millióból vásárolnák autót, a kiszemeltek:

BMW 320d/330d 2007-től

Audi A6 3.0 V6 quattro tdi 2007-től vagy 2.0 etdi 2009-től

VW Passat CC 2.0 CR TDI 2009-től

VW Passat VII 1.6 CR TDI 2011-től

Ahogy olvasgattam, a BMW mellett a vezetési élmény, VW mellett a fenntartási költség, AUDI mellett a megbízhatósága szól. Egy hozzáértő segítségét kérném, hogy melyikük is a jobb autó, mindent egybe vetve (értékállóság, költségek, megbízhatóság, strapabírás illetve fontos szempont, hogy ha bele ülök elégedett legyek vele).

A felsorolt autók valamelyikének tulajdonosaitól pedig azt kérdezném, mennyire elégedettek az autójukkal?

2013. aug. 6. 19:30
 1/9 anonim ***** válasza:

Autó kereskedőként én még odatenném a Mercedes-benz C illetve E-osztályt is. Egyikkel sincsenek komolyabb gondok műszakilag megbízhatók csak oda kell menni és meg kell nézni. Tetszés szerint válasz. De arra készülj fel hogy a prémiumság árát meg kell fizetni. Mind1-ik tipusnál előfordulhat kopó alkatrész csere féktárcs garnitura csere stb. mivel ez egy használt autó.

jó tanácsok : Audinál és a WV-nél is kerüld a tip tronic automata váltót 200 ezer km után beadja az unalmast és váltócsere.

2013. aug. 6. 19:49
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Az E osztályból a 2009-től gyártott tetszik nagyon (bár az előző is igen szép), de az ugye már 6 millió, annyit pedig nem szívesen adnék autóért, mert 1 milliót egy esetleges komolyabb meghibásodásra raknék félre. Bár elgondolkodom rajta. 2008-as utolsó szériás kereklámpás van olyan jó, mint az új modell?
2013. aug. 6. 19:56
 3/9 anonim ***** válasza:

Ezek közül az Audi A6 3.0 TDI a legjobb.

És elárulok valamit: ebben a szegmensben az Audi triptonicjától nem hiszem hogy van megbizhatóbb váltó, szóval nem kell meghallgatni mindent.

Ja és 1-es: autókereskedőként tudhatnád, hogy ezeknek az autóknak 200 ezer km semmi, esetleg 500-600 ezer után romolhat el a váltó, ha nem cserélnek benne olajat. Ja persze, az óra 150 ezret mutat.

2013. aug. 6. 20:37
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszi neked is a választ
2013. aug. 6. 21:29
 5/9 anonim ***** válasza:

Az első válaszolo

ó vagyok A kereskedésben megfordult tpitronic-okkal mindig csak a gondvolt nem tudom de talán csak én foghattam ki ilyeneket. A javítatása is egy vagyonba kerül. Én Azért is nem ajánlom ugyanis nem tudod hogy kihasználta és hogy ez a használatól is függ. Az előélete meg mindig kétséges. Jött már be a kereskedésemben olyan auto amit lecserélt az idős bácsi, mert már kiöregedett a vezetésböl alig jött be az udvarba. Olyan kuplung szag volt mint a fene. Pedig azt az autót az egyik cég társam akinek a vezetőjét ismerem adta neki el 3 éve. Szinte tökéletesnek mondható állapotban.

2013. aug. 6. 23:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Első vagyok válaszolván a kérdésedre a 2008 elöti e-osztálynál összetett túlbonyolított elektronika miatt elektronikai zűrök előfordulhatnak aminek a javítása iszonyatosan költséges.
2013. aug. 6. 23:54
 7/9 T-ohm ***** válasza:
ha 200.000 körüli összegért veszel egy bármilyen üzemképes kocsit 2 év műszakival, akkor 2 év után ha kuka, akkor se buksz annyit, mint egy közel 5 millás kocsival, aminek ha semmi baja sincs rengeteget csökken az értéke :) de ha 2 év után is üzemképes lesz akkor kb 150 körül még eladható marad :)
2013. szept. 3. 20:09
 8/9 T-ohm ***** válasza:
A felsorolt márkákból én a BMW-t választanám, mivel használt autóról van szó 3-4 milláért vennék, mert kb 1 millát rá kell költeni, jó kocsit nem adnak el. Nekem BMW 530d E60 van, meg vagyok vele elégedve, csak a váltót nem szabad túlhajtani,mert nem bírja az 500 nm-t. egyébként ha mindíg tiszta olaj van benne és tiszták a szűrők nem lesz vele komoly gond, nekem most 325.000 km van benne, váltófelújítás már megtörtént, most várom hogy a turbó mikor fossa el magát, elvileg 3-400.000-et bír
2013. szept. 3. 20:13
 9/9 anonim ***** válasza:
Istenem de miért dízelt...
2017. jún. 22. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!