Robogó vagy rendes motor?
50 köbcentiről van szó.
Robogó jó lenne hisz gázkar,fék és ennyi.
De,úgy tudom hogy ha robogóra vizsgázok beírják a jogsiba és utána nem mehetek váltós motorral és ugye akkor azt se tudom majd,hogy hogy kell váltani.Meg az a baj,hogy szeretnék majd én megtanulni váltani de kicsit bonyolultnak tűnik ugye kuplung,váltó meg az,hogy 5 fokozat minek egy 50-es motorba?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__457..
Itt olvastam.Meg az hogy motoron gondolom sokkal könnyebb megtanulni váltani és talán ha most megtanulnék motoron könnyebb lenne autón később.
Hát... a túramotorok zöme nem automata váltós, mitöbb inkább nagyon ritka a "hagyomágyos" többfokozatú automata váltó!!! Alig néhány modell van ilyen pl.: Honda NC700-as család.
A vario-váltó fokozatmentes automata váltó (nem 2 sebességes)...
A túragépek motorkarakterisztikája teljesen másmilyen, mint egy sportmotoré, széles ford. tartományban jól használhatóak, tehát hiába van 6 fokozat, egy-egy sebességet széles sebességhatárok között tudsz használni, így váltani se kell olyan sűrűn, hogy az problémát jelentsen.
Robogók közt meg elég ritka a 700+ ccm. Jellemzően 50-125-250-300-400-500-650 ccm-sek...
Egy motorban nem azért van sok (6) fokozat, hogy erősebb legyen, hanem mert a motor hasznos fordulatszám tartományát ennyi fokozattal tudod kihasználni a megfelelő végsebesség és gyorsulás elérése mellett....
A jogsi kérdést illetően a 8. válasz a helytálló! Külön kérd, hogy nehogy automata korlátos legyen a jogsid, váltósan akarj vizsgázni. És ha meglesz a jogsid, kipróbálsz egy két mocit, robeszt, és eldöntöd mit akarsz.
Attól meg ne félj, hogy nehéz váltani, 13 évesen már kisromettel csapattunk az utcában, és az is váltós, gond nélkül fog menni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!