Mennyi kamatot raknak egy használt autóra? ( részletfizetés )
Ha 7 év alatt egy autó árának a dupláját ki tudod fizetni a banknak, akkor elméletileg ha ugyan annyit raksz félre 3,5 év alatt összegyűlik.
Az az életed vége?!
Hitelre semmiképp se vegyél autót.... Vegyél annyiért, amennyi pénzed van, egy forinttal se drágábban.
Esetleg spórolj még...
A barátom egy 2004 es Peogeot vett hitelre.
A kocsi vételára 490e, de hitelt vett fel és kamattal minden szarral 960e-at fog visszafizetni négy éves futamidővel. A kocsit elötte is egy hitelét nem fizető embertöl vette vissza a bank, és most ott tart, hogy mindjárt szétesik, mert már a második hullámú közel 170e-es javitási sorozatot kell rajta csinálni.
Eladni nem lehet mert még úgyis tartozna vagy 400-al a banknak. Vagy megcsináltatja vagy papírnehezék...
Így vegyél hitelre kocsit. Annyit költs rá amennyit össze tudsz spórolni. Ezzel szívták meg a deviza hitelesek is, és ez teljesen az ő hibájuk.
Te fejezd be! Te nem fogod fel, hogy olyan pénzt akarsz elkölteni, amit még nem kerestél meg! Aztán ha valahogy mégsem adja ki, és vinné a bank az autót, vagy egysezrűen csak összetöröd,és egyben vissza kell adni a hátralévő részleteket, és vinné a bank a lakást is, akkor meg megy a rinya, hogy Viktátor bácsi, tessék minket megmenteni,mert a csúnya bankok hitelcsapdába vittek bele minket.
FOgd fel ember, az autózás nem állampolgári jog.
Annyiból vegyél autót, amennyid van. Többen leírták értelmesen, hogy hányféle buktatója van az egésznek.
Lehet hogy most épp kiadja, hogy fogod tudni fizetni a törlesztőrészleteket. No de tankolni is kell. Kötelező is van, bármikor bármi tönkremehet benne, egy autónál bármikor jöhet egy váratlan százezer Ft körüli kiadás. Akkor mit csinálsz? El nem adhatod, megjavítani nincs pénzred, de legalább jól néz ki a panelház előtti parkolóban.... szánalmas vagy.
#16 vagyok.
Ha már a fizetésnél tartunk, én 15 hónapot spóroltam a kocsimra.
( kb 600 ért vettem )
Ha nem lennél ennyire beszűkülve a ( majd simán kicsengetem azt az 1,8 milla + kamatot )- dologra. Beláthatod, hogy 180 rugóval akarsz beszálni egy kb 2,2 milla körüli buliba.
Ha spórolnál nyilván nem fogsz olyan kocsit venni mint amit most akarsz, de a mentalitás is furcsa. Tipikus mint a haverom. Jöhet ez a hitel, meg az is, majd lesz valahogy.
Számold a havi benzinedet+ adók , javításra is valami átlagot, és kijön, hogy csak várni kéne. De miért ne vehetnék valamit azonnal amit " soha " sem engedhetnék meg ha csak a másfélszeresét kéne visszafizetni ? A nemlétező pénzemből.( ja a felsoroláshoz még hozzájön a plusz hitel törlesztő )
Azt most kimerem jelenteni, hogy ezzel a mentalitással te is beszp0d.
Van az a mondás, hogy:
Addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér.
A hiteles vásárlás olyan, mintha zsebkendővel takaróznál (télen), aztán csodálkozol, hogy megfáztál.
Még csak most vagyunk túl a recesszión, amit a hitellufi okozott (és amit néhány bankár és befolyásos fejes kihasznált). Most kézzel lábbal próbálják menteni az adósokat (megjegyzem, igazságtalanul mindenki pénzéből).
De az emberek nem tanulnak semmiből. Újra kezdik. A történelem újra ismétli önmagát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!