Olcsó,4-5 liter alatti fogyasztású autók?
Hali. nem olvastam végig az összes hozzászólást, páron kiakadtam. Hiszitek vagy sem, apuval fogadtunk, (2db Isuzu motoros Opel Combo (c) 60 LE) mert az egyik rendszeresen 5,4-5,8 között evett, (nagyon szarul is ment) a másik jobban ment, (az övé) az kb 5,1 néha 4,9. utánfutóval 300 kilós gépeket cipelve 5,5 max!
Na most én mondtam hogy fogadjunk hogy a szarabb fogyasztásút le tudom vinni 5 alá... Nem hogy 5 alá, hanem 4 lett a fogyasztása!!
1248 km-t tettem meg 49,8 literrel.
TÉNY!! kb negyed gázadással mentem, kanyarokba alig fékeztem, maximum 70-el mentem, és úgy gyorsítottam hogy rendszeresen rámdudáltak. De kihoztam. Ettől függetlenül nem lehet azt mondani arra az autóra hogy 4 litert fogyaszt... Az egy dolog hogy lehet vele menni egy brutális értéket vidéken, de az nem azt jelenti hogy átlagfogyasztásba jó lenne.
Ettől függetlenül tudom ajánlani az isuzu motoros c corsákat, illetve nekem egy isuzu motoros diesel F astrám van az 80 lóerő, nagyon jó nyomatékos, van benne kraft rendesen, 6-ot fogyaszt kereken, viszont én vidéki vagyok és pesten tanulok, ergo Pest belvárosába tolom neki mint a hülyegyerek, illetve hazafele autopályán végig 140, ahol olyan 3300-at pörög. szóval ahhoz képest az 5,9-6,1 es fogyasztással teljesen meg vagyok elégedve.
Egyszer kipróbáltam, kihoztam belőle 5,2 litert, de egy kínszenvedés volt, hogy ne nyomjam neki. utálok úgy menni mint egy buszsofőr...
Csatlakozva a vitahoz:
egyreszt nehez jol fogyasztast merni: egyreszt nem lehetunk biztosak benne tenyleg annyit ment-e az auto a meres alatt mint amit a szamlalo mutat: fugg ez a gumimerettol, kis mertekben a gumi nyomastol is. Az sem egy biztos dolog, hogy jol mer a benzinkut liter szamlaloja kulonosen kis mennyiseg tankolasanal, bar fizetni aszerint kell.
A fogyasztas a vezetesi stiluson kivul fugg meg tobb mindentol: kereknyomas, gumimeret, bordazat, teli/nyari, idojaras (telen tobbet kell melegednie es futeni kell, nyaron vk klimat hasznal), motor kopottsaga, kenes minosege, futomu bealĺitas, csapagyak stb.
Nekem volt egy kocsim ami a futomu beallitasa utan 0.5-1 l-el kevesebbet evett utana.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!