Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autópályán haladva hány óra...

Autópályán haladva hány óra alatt lehet megtenni ezer km-t?

Figyelt kérdés
Amennyire lehetséges tartva a 140-145 km/h-t.

2013. júl. 31. 22:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Ez több autópálya és közte határok Tehát a 140-145 km/ órás sebesség már sehol nincs meg

Ha ezeket a városokat akarod elérni akkor pontosan az van amit leírtam. Beírod az útvonalkeresőbe és kidobja neked az időt a sok útvonalváltásokkal együtt.

És nem 1000 km egyhuzamban, hanem egy csomó lassú határátlépés és autópálya váltás van benne.

Tehát továbbra sem pontos a kérdésed.

Írd meg honnan hova akarsz menni és akkor mondok időt. neked, de nem 145 km sebességgel, mert azt tiltja több ország közlekedési szabályzata.

A válaszokból ítélve azt látom, hogy többen vagyunk gyengébbek itt, mert többen csak átlagszámítást végeztünk a kérdésed alapján és nem voltunk képesek felfogni, hogy mit szerettél volna pontosan kérdezni.

De ha kérdezek, akkor nem mondom a válaszolóknak, hogy gyengébbek kedvéért, amikor Te voltál a pontatlan. Azt nem várhatod el senkitől, hogy a le nem írt gondolataidat kitalálják.

Tisztelettel: Bogi

2013. aug. 2. 19:04
 12/13 anonim ***** válasza:

A kérdést elég nehéz megválaszolni, mivel a forgalmat nem lehet előre látni. Lehet, hogy üres a pálya, lehet hogy bedugulsz. Arra is nagyon kicsi az esély, hogy a 140-et tudod végig tartani, ha sűrű a forgalom, öt percenként fékezni kell a kalapos-Suzukis papák miatt, akik előszeretettel csorognak ki elég 100 km/h-val. Nem írtad, hogy hova mennél, Németországban ugyan BIZONYOS SZAKASZOKON nincs korlátozás, már országokban már a 140-ért is keményen büntetnek (Svájcban például 120 a megengedett, ott a 140 már elég drága mulatság ha elkapnak). Sok helyen (pl. Olaszország) kapus rendszer van, ott meg kell állni a kapuknál fizetni, amivel szintén megy az idő... Arról nem is beszélve, hogy 1000km-t nagyon levés autó tud megtenni egy tankkal, szvsz. tankoldnod kell >> idő.

Ezek az objektív korlátok, de van szubjektív tényező is: az autópályás vezetésben szerzett előzetes gyakorlat. Azért egy kevésbé gyakorlott vezetőnek ilyen távon már nem elég egyetlen megállás, a nagy sebesség miatt szinte folyamatosan ingerek érnek, figyelni, összpontosítani kell, ami elfáraszt, minél nagyobb sebességgel haladsz, annál előbb. Érdemes számításba venni az autó típusát. Egy nagy, gyors és stabil autóban az utazás kevésbé megterhelő mint egy kis lélekvesztőben. (Egy 1.0 literes Suzuki már kb. Budapest-Győr távolságban is lefáraszt).

Mindent összevetve átlagos forgalommal számolva, határ nélküli EU-s országokon és nem kapus pályán haladva, ahol lehet, tartva a 140-145-öt, egy tankolást beiktatva olyan 10 óra menetidő reális lehet.

2013. aug. 4. 10:01
 13/13 A kérdező kommentje:

Kilences: ugye, hogy lehet ilyen szépen is. Pont, ahogy én (legalábbis eredetileg) indítottam a kérdést. Akkor "váltok" csak, mikor teljesen ismeretlenül valaki (akár itt, akár más fórumokon) beugat a másiknak. Képtelen vagyok elviselni az ilyet.

Tízes: teljesen egy rugóra jár az agyunk!

Bogi: nem biztos, hogy a gyengébbek kedvéért neked szólt. Nem kellett volna magadra venned, csak azoknak, akik ahogy fentebb is írtam, támadnak, anélkül, hogy ismernék a másikat. Sajnos sokan vannak ilyenek (nem csak itt), és ha ezt látom igazságtalannak érzem, hát éreztetem velük, hogy vegyenek vissza.

Tizenkettes: Kalapos Ignises papókat én sem kedvelem különösebben (de nem akarok általánosítani, sajnos sok mindenkire igaz ez autótól függetlenül), kapus rendszerről nem is tudtam (el kellene ott is törölni), a tankolást szintén beleértettem, lehetne sorolni perceken át - éppen ezért írtam ki a kérdést, hogy mindezekkel együtt ("amennyire lehetséges", "tartva a 140 km/h-t") mennyi idő alatt lehet megtenni nagyjából ezer kilométert. Úgy gondoltam olyanok írnak, akik jártak már lehetőleg egynél többször ilyen távokon autópályán, tehát tudják átlagolva ekkora disztancia mennyi idő lehet.

2013. aug. 4. 11:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!