Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyiket vegyem? Melyik a jobb?

Melyiket vegyem? Melyik a jobb?

Figyelt kérdés
Melyik autó éri meg napi használatra , napi 15 km-t megyek munkába keveset egyen , olcson fentartható legyen. 3-as golfon 1.9 tdi-n vagy suzuki swiften 1.3 gondolkozom de nem tudok dönteni h benzin vagy dízel. Szerintetek? Most daewoo nexiám van de sokat eszik az a baj.

2013. júl. 25. 21:27
 1/9 anonim ***** válasza:
43%
Inkább a Swift. Ezalatt a 15 km alatt nem melegszik fel rendesen a motor, pláne télen. Egy turbódízelnek ez kész kínzás, mert még annyit hőt sem termel mint egy benzinmotor. A swiftben legalább 5 km után már van fűtés.
2013. júl. 25. 21:32
 2/9 anonim ***** válasza:
Egyértelmű Suzuki.Nem nagyon romlik el,de ha mégis akkor olcsó javítani.A golfhoz meg drágább az alkatrész, és a golfok egy része szét van hajtva.
2013. júl. 25. 21:33
 3/9 anonim ***** válasza:

Szerintem golf, kicsit modernebb mint a swift.

Nekem a golf mindig is szimpatikusabb volt mint a swift, nép autó mindkettő, de a golf motorja kategóriákkal jobb.

Én elfogult vagyok e téren,de mind a japán mind a német autók megbezható gépek.

2013. júl. 25. 21:34
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem tudom hány kilot szánszrá de ha már rá szánsz kb 450 ezret akkor már a suzuki swift 1.3 16V (szelepes) 84 Lóerőős motorral szerelt változat és 2002-2003 évjáratú után érdemes nézelődni
2013. júl. 25. 21:46
 5/9 anonim válasza:
0%
Kicsit elfogult vagyok, én még utasként is szánalmasan érzem magam a Swiftben. Egyértelműen a Golfot mondanám. Mivel a Golf TDI, így viszont azt mondom, hogy Swift, mert azt könnyebb és takarékosabb javítani, ha valami gallyra megy benne. A turbók sokat szarakodnak. Ha gázolajosat szeretnél, akkor sima szívósat nézz!
2013. júl. 25. 21:57
 6/9 anonim ***** válasza:
66%
Aki azt mondta hogy a td motor nem melegszik fel 15 km alatt az inkább járjon utána a dolgoknak mielőtt hülyeségeket ír, vagy nézzen meg egy dieselt működés közben. Az én 1.7 TD-m télen kb 6-7 km alatt üzemmeleg, nyáron meg kb 4 km kell neki.
2013. júl. 25. 22:37
 7/9 anonim válasza:

A dízel jobb lenne, de ilyen kis távolságon a suzuki mert amit a fogyasztáson nyernél elbuknád a karbantartásot.

Dízel autót akkor éri meg jobban venni a benzinestől ha évente legalább 20-30 ezer kilómétert mész.

2013. júl. 26. 01:14
 8/9 anonim ***** válasza:
55%
Kedves 6-os. Hiába meleg a hűtőfolyadék 4 km alatt ( ami nem csak a motor hőjétől lesz meleg, hanem a fűtőpatronétól is ami a te autódban benne van) nem az keni a motort, illetve a turbót, hanem a motorolaj, ami később melegszik fel mint a hűtőfolyadék. De mindegy. Amúgy kössz a lepontozást.
2013. júl. 26. 11:27
 9/9 anonim ***** válasza:

Kedves 8-as

A motornak nem azért kell elérni az üzemi hőfokot hogy a motorolajnak legyen kenése. Persze jobban folyik ha meleg és hígabb, de hidegen is ken mindent, ezt nyugodtan elhiheted. A motornak azért kell üzem melegnek lennie, mert a dugattyúgyűrű és a hengerfal méretezése üzemmeleg motorra lett kitalálva, és hideg motornál itt a legproblémásabba kopás. És nagyrészt az itt leadott hő melegíti a hűtővizet, ebből következik hogyha a hűtővíz üzemmeleg akkor a hengerek is üzem melegek.

2013. júl. 26. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!