Hyundai i30 vagy KIA Cee'd? Melyiket vegyem? Melyik van jobban összerakva? Melyik készült jobb anyagokból? Inkább az utastérre gondolta za utolsó kérdésnél.
Sokkal inkább Cee'd! Közel van nagyon egymáshoz a két autó, de (nem csak szerintem) a Cee'd bizony sokkal jobb. Sőt mi több, nekem is Cee'd SW-m van. Itt nem is kérdés, a Hyundai ~430 literje a Cee'd 534 literjével szemben. Belül meg mindkettő hatalmas, az I30 valamivel nagyobb, de tök felesleges, 4 két méteres, 110 kilos ember kényelmesen elfér. Beltér minősége egy kicsit lehet, hogy jobb a hunyadinál, azonban formára (ismét szerintem) nem szebb, ráadásul sokkal nehezebben kezelhető, és KÉK színű. Ha nem lenne egyértelmű, eléggé erotikus este(ba ssza a szemed). A hunyadit akkor vettem volna e helyett, ha egyrést hatchback-et keresek, vagy ha sokat járok. Mert a KIA 7 év/150 000 KM-et ad, a Hyundai 5 év korlátlant. De van is róluk teszt:
"Figyelem! Ez nem összehasonlító teszt volt, hanem az 1,4-es i30-at mutattuk most be. De muszáj volt mindig elétologatnom a Kiát, hiszen ez a kocsi már soha nem léphet ki a cee'd árnyékából; mert az volt előbb, és az nagyon jó. Meg mert nem is tud, ugyanis ő nincs olyan jó. Tehát most, hogy felpróbáltam a belső konkurenst, továbbra is nyugodt szívvel térítek. Mindenkinek, aki azt kérdi, mit javasolok, mit vegyen a kompakt kategóriából, megmondom: Kia cee'det, bátran. De ha szereti a kéket, és az első három évben többet akar autózni 150 ezer kilométernél, az i30-cal is boldog lehet."
LOL!
Ugyanazokat a motorokat kapják meg, a Hyundaiban is 115 lovas az 1.6D. Meg van 90 lovas is, az van a KIA-ban is, csak mo.-ra nem hozták be.
És mindkettő:
1.4 109 LE
1.6 122 LE
2.0 143 LE
1.6D 90 vagy 115 le
2.0D 136-140-150 le, attól függően, hogy éppen mikori. A gyártás közben valamikor felvitték 150 lóra. Bár hazánkban asszem nem volt a Hyundaihoz a 2.0d.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!