Ha megyek 80-al és szeretnék előzni, az autó 4. -ben van
mennyit pakoljak vissza?
Figyelt kérdés
kisköbcentis benzines, eddig általában 3-asba raktam vissza, de most olvasom, hogy vissza kettő 4.ben is.. ilyen sebesség mellett nem fogna vissza nagyot az a kettes fokozat ?
2013. júl. 17. 18:25
1/6 anonim válasza:
nekem az 1.1-es punto 95-nél tilt 2-esben, ha 70 fölött megyek és előzésbe kezdek, ott már nem rakom vissza 2-be mert nagyon közel forogna a tiltáshoz, és olyan magas fordulaton már nincs is nyomaték, nem húz olyan jól mintha 3-ba tenném... szóval 80 fölött már bőven jó a 3-as, de ha neked 110 körül tilt 2-esben még 80-nál talán belefér, de ha nem akarod hazavágni a hajtásláncot, akkor mielőtt be kényszerítenéd 2-be ilyen tempónál, rúgj rá a gázra kinyomott kuplunggal hogy felpörögjön, egyrészt sokkal könnyebben beveszi, másrészt nem lassít vissza, harmadrészt kíméli is az egész hajtásláncot
2013. júl. 17. 18:35
2/6 anonim válasza:
Nekem 1.3 swift van. 80 as tempónál a 4es bőven elég, megindul a kocsi. Ha neccesebb a dolog, akkor 3 mas. Ha meg olyan necces, akk várok kicsit.
2013. júl. 17. 18:48
3/6 anonim válasza:
Ott kezdődik a dolog hogy hol akarsz előzni? Az alföldön vagy éppen a hegyekben? Emelkedőnek vagy lejtőnek? Mennyi időd van rá hogy megelőzd?
-sík terepen sok idővel: 4. fokozat
-sík terep kevés idővel: 3. fokozat
-emelkedő sok idővel: 3. fokozat
-emelkedő kevés idővel: 2. fokozat
-lejtő sok idővel: 4. fokozoat
-lejtő kevés idővel: 3. fokozat
Remélem nem hagytam ki egyet sem :) Én így szoktam bár én nem szoktam visszarakni 80-nál 2.-ba mert nagyon felpörög és nincs nyomaték és 80km/h-nál nem is nagyon szoktam már előzgetni.
2013. júl. 17. 19:13
4/6 anonim válasza:
Csak ha 5-ben van, akkor szokták mondani, hogy visszakettőpadlógáz. De itt bőven elég 3-ba visszarakni, sőt, ha a fater 1.2-es Thaliájával megyek, simán előzök 4-ben már 60-tól is, persze ha nem jön szembe semmi.
2013. júl. 17. 19:46
5/6 A kérdező kommentje:
persze én is ugy vagyok ha nem jön szembe semmi és van idő nem váltok vissza van olyan is mikor simán lendületből előzök 5.-ben, és tényleg, ha visszaváltanék 2-esbe nekem sem lenne túl nyomatékos a motor, nem lenne a nyomaték csúcsnál (lehet nem így nevezik, annyira nem értek hozzá)
2013. júl. 17. 20:21
6/6 Beviz Elek válasza:
80nál én is csak 3ig raknám vissza szerintem, én nem szoktam ennyire visszaváltogatni, ha visszarakom, akkor max a 4,5-5 ezret érje el és onnan huzatpm ki. Nekem mondjuk 7,5 környékén tilt és 2.0 benzines, japán.
Szép hanggal, finom puhasággal meglepően nagyot lép!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!