Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha autómata motorral vizsgázok...

Ha autómata motorral vizsgázok, csak arra lesz jogsim? (moped)

Figyelt kérdés
Mindenki mást ír.. Valaki aki automatán vizsgázott,tudna segíteni? Beleírták a jogsiba?

#jogosítvány #moped #jososírvány
2013. júl. 13. 12:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Ha a kérelmező a jártassági- és magatartásvizsgát automata sebességváltóval rendelkező járművön teszi le, ezt a

tényt az e vizsga alapján kiállított összes engedélyen fel kell tüntetni. Az ilyen jelöléssel ellátott engedélyek csak

automata sebességváltóval rendelkező járművek vezetéséhez használhatók."

Na jól van, elárulom a titkot, hogy hol szerepel a fenti szöveg:

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2006/126/EK IRÁNYELVE

(2006. december 20.)

a vezetői engedélyekről 5.1 pont 2. bekezdésében.

Csakhogy ezek irányelvek, és többek között Magyarország se vett át mindent - hála istennek.

Akit érdekel - és nem lusta olvasni - az sok érdekes dolgot olvashat itt:

[link]

2013. júl. 13. 21:56
 12/15 anonim ***** válasza:

"Ha autóreszelő vagy, illene ismerned a jogszabályt."

Ki az autószerelő?

2013. júl. 13. 21:58
 13/15 anonim ***** válasza:

#9: No és melyik jogszabályt kellene ismerni? Linkelnéd, vagy csak a számát leírnád?

:D

2013. júl. 13. 22:02
 14/15 anonim ***** válasza:

A 78 as korlátozást be írják A kategóriáktól az az Nemzetközi Kategóriáktól azt tudom 100! osan!

BKV nál dolgoztam Troli Villamos és Buszvezetőként!

Sok BKV s kolléga a BKV nál csinálta a "D" kategóriát és ott csak autómata váltós buszok vannak és benne van a jogsijukba a 78 as korlátozás hátul tehát csak autómatát vezethetnek!!! Mivel BKV buszon vizsgáztak.

És ez nem vicc..

A Nemzeti kategóriákat ilyen a

K = Kerti traktor

Korlátlan T = Mezőgazsagási vontató +2 nehéz pótkocsi!

TR = Trolibusz

Az hogy az AM kategóriát korlátozzák e vagy sem nem tudom én annó 14 évesen meg csináltam 2001 ben akkor nem volt korlátozás autómata robogón vizsgáztam! :)

2013. júl. 14. 09:34
 15/15 anonim ***** válasza:
Na hogy így elolvastam mindenki hozzászólását most már én is kíváncsi lettem erre a "csak automata motorral mehetek" dologra,én szerintem ez h*lyeség de most vizsgázom a2-ből majd megkérdezem az oktatómat még a héten és írok
2013. júl. 14. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!