Ha autómata motorral vizsgázok, csak arra lesz jogsim? (moped)
"Ha a kérelmező a jártassági- és magatartásvizsgát automata sebességváltóval rendelkező járművön teszi le, ezt a
tényt az e vizsga alapján kiállított összes engedélyen fel kell tüntetni. Az ilyen jelöléssel ellátott engedélyek csak
automata sebességváltóval rendelkező járművek vezetéséhez használhatók."
Na jól van, elárulom a titkot, hogy hol szerepel a fenti szöveg:
AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS 2006/126/EK IRÁNYELVE
(2006. december 20.)
a vezetői engedélyekről 5.1 pont 2. bekezdésében.
Csakhogy ezek irányelvek, és többek között Magyarország se vett át mindent - hála istennek.
Akit érdekel - és nem lusta olvasni - az sok érdekes dolgot olvashat itt:
"Ha autóreszelő vagy, illene ismerned a jogszabályt."
Ki az autószerelő?
#9: No és melyik jogszabályt kellene ismerni? Linkelnéd, vagy csak a számát leírnád?
:D
A 78 as korlátozást be írják A kategóriáktól az az Nemzetközi Kategóriáktól azt tudom 100! osan!
BKV nál dolgoztam Troli Villamos és Buszvezetőként!
Sok BKV s kolléga a BKV nál csinálta a "D" kategóriát és ott csak autómata váltós buszok vannak és benne van a jogsijukba a 78 as korlátozás hátul tehát csak autómatát vezethetnek!!! Mivel BKV buszon vizsgáztak.
És ez nem vicc..
A Nemzeti kategóriákat ilyen a
K = Kerti traktor
Korlátlan T = Mezőgazsagási vontató +2 nehéz pótkocsi!
TR = Trolibusz
Az hogy az AM kategóriát korlátozzák e vagy sem nem tudom én annó 14 évesen meg csináltam 2001 ben akkor nem volt korlátozás autómata robogón vizsgáztam! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!