Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 120 kilós ember alá milyen...

120 kilós ember alá milyen motort ajánlotok?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy (egyenlőre) csak B-s jogsim van, de szeretnék elkezdeni motorozni.

Természetesen tisztában vagyok vele, hogy az 50-es motorokat nem ilyen nagy emberek alá találták ki. Szerintetek milyen motort lenne érdemes beszereznem? 1-2 éven belül, ha belejövök (és nagyon megtetszik a motorozás), elmennék valami nagyobb motor jogsit letenni (hogy az A1, vagy A2, vagy korlátlan lesz, most mindegy).

Szóval tudnátok ajánlani pár típust? Lehetőleg minél többet, hogy azért legyen választási lehetőség.

2013. jún. 13. 20:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Én nemrég ültem át CBF 125-ről egy 2004-es Honda CBF 600S-re. Első benyomásra nagyon jó! Először kicsit tartottam tőle, hogy egy 125-ös után túl erős meg nehéz lesz, de nagyon kellemesen csalódtam. Nem csábít a bűnre annak ellenére, hogy majd 80 lóerő van benne, hihetetlenül jól használható. 2000 fordulattól már használható, de még alatta sem rángat (6-osban 40km/h-től (!!!) egész végig szépen megy), ha kell, bőven elég tartalék van benne, és a nyomatéka is szép nagy, 7000 fölött meg mintha seggberúgnának. A 217kg-s tömeg sem vészes (persze ha tologatni kell, akkor aért más, mint a 120kg-s kis-CBF), jól manőverezhető (a határokat egyenlőre nem feszegettem...). A fékek az eddigi motorjaimhoz képest nagyon erősek, de finoman adagolhatók is. Nekem túraplexi van rajta, szóval a szélvédelem is jó, a gyárival még nem próbáltam (szerintem nem is fogom). És az üléspozíció: Tökéletes, teljesen testreszabható (ülésmagasság, kormány közelsége). Olvastam teszteket, ahol panaszkodtak az ülés keménységére. Nekem nincs bajom vele, szerintem nagyon kényelmes (bár lyan nagyon hosszú távra egyenlőre nem mentem vele). Az utasülés 5000-8000 között nagyon berezonál, de ez nem az én bajom :). Fényszóró szépen világít, kezelőszervek kézre esnek. Hogy ne csak dicsérjem, egyszer majdnem megjártam vele, de ez sem az ő hibája: Egész télen a garázsban állt, szóval eléggé lemerült az akksi, nehezen indult (betolásra simán, aztán hazajövetel után kapott egy kiadós töltést, és azóta minden simán megy). Röviden jó motor, nagyon ajánlom!

Más: Nagyon dicsérik a Honda NC 700-ast. Eddig kizárólag csak jót olvastam/hallottam róla, ha valaminek, akkor enek érdemes utánanézned, nagyon praktikus motor, és ne ijedj meg a 35KW-os teljesítményadattól, mivel 60NM nyomaték párosul hozzá már egészen alacsony fordulattól, szóval tol, mint egy gőzmozdony.

Ezen kívül, még amit esetleg érdemes megnézned, az a Kawasaki ER6, Versys, Yamaha XJ6, FZ6, Suzuki Bandit.

Jó keresgélést! :)

2013. jún. 13. 22:30
 2/5 anonim ***** válasza:

Ilyet:

[link]

2013. jún. 14. 11:25
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat.

szintén szólva én nem mernék ráülni elsőre egy 600-as gépre. De tény, hogy nagyon szép gépek, amiket ajánlottál.

Én olyan 250-es körül gondolkodtam max, így elsőre. Pl a Hyosung gv250 nagyon tetszik: [link]

Vagy a Suzuki Intruder 250: [link]

Csak nem tudom, egy ilyen Cruiser nem fura ilyen kis ccm-ben? Ezekkel azért kezdőként el lehet boldogulni?

2013. jún. 14. 15:37
 4/5 anonim ***** válasza:
120kg alá lehet, hogy kicsit gyenge lenne a 250-es, de elmegy. Lehet, hogy nem a te stílusod, de hátha: Honda VTR 250. Ha chopperekben/cruiserekben gondolkodsz, akkor meg tényleg nem érdemes 250-est venni. Ezeknek a motoroknak a jellemzője, hogy nagy nyomatéka van már alacsony fordulattól, hát a 250-es 20 lóerős coppereknek nincs olyan nagy. Okosan gondolkodsz, hogy sor4-es 600-asra inkább nem ülsz fel első motornak, de szerintem egy nyugis V2-es choppert meg lehet kockáztatni. Yamaha Dragstar 650? Szép, és gyönyörű a hangja. De nem akarlak semmire rábeszélni, te érzed, hogy milyen motorra elegendők a képességeid.
2013. jún. 14. 16:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Attól függ, mennyi pénzed van rá. Annak függvényében lehet megkeresni az ideálist. A helyedben bátran vennék kisebb mocit is, lényeg, hogy szokjad. Minél többet motorozol majd, annál határozottabb lesz az igényed.
2013. szept. 25. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!